Concert pascal
MOPAN Suceava

Are hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” şi va fi sfinţită duminică, 30 octombrie. Nu este vorba de un nou lăcaş de cult în România, este prima biserică ortodoxă din statul african Rwanda, pentru ridicarea căreia Gigi Becali a plătit 800.000 de euro. Omul de afaceri a mai plătit construcţia de biserici în alte două ţări africane, Congo şi Uganda, notează click.ro.

Rwanda nu a fost aleasă întâmplător pentru construcţia unei noi biserici ortodoxe în Africa. Aici, a avut loc timp de 100 de zile, în perioada aprilie- iulie 1994 cel mai mare masacru comis în lume în ultimii 50 de ani. Aproape un milion de oameni au fost ucişi într-un conflict interetnic.

Biserica ridicată pe banii lui Gigi Becali este realizată la 8.000 de kilometri de România, în Rwamagana, o localitate de 47.203 de locuitori situată în estul Rwandei. De toată lucrarea s-a ocupat un preot român, misionar în Africa, părintele arhimandrit Nectarie. Evenimentul este atât de important încât slujba pentru sfinţirea lăcaşului de cult va fi făcută de patriarhul Theodoros al Africii, conform sursei citate.

Citește articolul complet pe: https://click.ro/interviurile-click/biserica-lui-gigi-becali-din-rwanda-va-fi-2215901.html

Biserica lui Gigi Becali din Rwanda va fi sfinţită duminică: «Dacă Dumnezeu mă ajută o să fie şi mânăstiri», 8.4 out of 10 based on 59 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.4/10 (59 votes cast)
Vedete
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava