MOPAN Suceava

Evenimentul sportiv “Alerg 24h Autism Marea Neagră” aduce la malul mării o cursă inedită destinată celor mai puternici și competitivi alergători: Cursa Apă, Nisip, Foc. Manifestarea sportivă are că scop pomovarea drepturilor de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.

Cursa Nisip, Apă și Foc presupune parcurgerea unui număr de șase obstacole care vor trebui străbătute de către participanți pe un traseu în lungime de 3 km. Fiecare echipă participantă la eveniment are rezervat un loc în această cursa, iar membrii echipei, pe rând, în funcție de reusursele fizice, pot participa și la această competiție. Aceștia vor fi supuși unor probe cu diferite grade de dificultate: de la căratul unui buștean de lemn, până la mersul prin apă mării, sărit prin cauciucuri, mers târâș pe sub plasă sau trecut prin foc.

„Puscașii americani din baza de la Mihail Kogălniceanu au venit cu această idee la ediția din 2017 și au considerat că o alergare de 24 de ore pe nisip nu este o provocare destul serioasă pentru pregătirea lor fizică, astfel încât am ridicat gradul de dificultate pentru cei mai bine pregătiți dintre noi. Având în vedere dificultatea acestei probe, cei ce vor lua startul în această cursă specială vor adună de trei ori mai mulți km decât ceilalți competitori și vor contribui decisiv la numărul total de kilometri alergați de echipă. O buclă de 3 kilometri din Cursa Nisip, Apă și Foc va fi echivalentă cu 9 kilometri din Cursa Clasică. Calculul pentru echivalarea distanțelor a fost realizată în funcție de caloriile consumate, estimările fiind realizate împreună cu un antrenor de fitness și un nutriționist”, declară Adrian Gemanaru, președintele Centrului de Autism Marea Neagră.

Cea mai mare competiție pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități

Datorită numărului de peste 2.000 de persoane înscrise, evenimentul Alerg 24h Autism Marea Neagră reprezintă principala competiție sportivă care promovează în mod direct dreptul de a fi acceptat în comunitate al persoanelor cu nevoi speciale.

„Alerg 24 h Autism Marea Neagră” este un proiect prin care, pe de o parte, ne implicăm în sprijinul persoanelor cu dizabilități și pe de altă parte, încurajăm comunitatea în care activăm să adopte un stil de viață sănătos și să practice sportul în aer liber. Sperăm astfel să punem bazele unui parteneriat de cursă lungă dintre Kaufland România și Asociația Centrul de Autism Marea Neagră”, declară Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

Cursa demonstrativă pentu persoanele în scaune rulante

Pentru prima dată în Constanța, va fi organizat și un eveniment sportiv destinat persoanelor aflate în scaune rulante. Această competiție demonstrativă este organizată în colaborare cu Comitetul Paralimpic Român, iar startul va fi dat de către Secretarul General al organizației, domnul Florin Milciu. Traseul acestei curse va fi de 1 kilometru și se va desfășura pe faleza din Stațiunea Mamaia.

”În deschiderea evenimentului principal, vom organiza această cursa, deoarece este o dovadă de normalitate într-o societate modernă ca orice competiție sportivă să acorde posibilitatea persoanelor cu anumite nevoi speciale să poată participa în mod direct la evenimentul sportiv”, declară Adrian Gemanaru, organizatorul evenimentului Alerg 24h Autism Marea Neagră.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava