MOPAN Suceava

Din punct de vedere al Feng Shui, evaluarea unei locuințe se face întâi de la exterior la interior, deoarece formele exterioare pot afecta negativ sau pozitiv locatarii.
În funcţie de mediul înconjurător, consultantul Feng Shui va propune câteva recomandări atunci când ne construim sau ne cumpărăm o casă.

În continuare, se face evaluarea internă a locuinței pentru a vedea dacă sunt colțuri, grinzi, oglinzi sau fântâni arteziene. Primul pas este determinarea fațadei clădirii cu busola chinezească Luo Pan, pentru a stabili care este direcţia cardinală.

“Măsurătorile încep întotdeauna din exteriorul casei, deoarece în acest fel putem observa dacă în jurul locației se află clădiri și străzi, piloni, stâlpi de înaltă tensiune, colțuri ascuțite etc. Pentru ca o locuința să beneficieze de un Qi pozitiv, prezența „muntelui și a apei” este esențială. În traducere „muntele” guvernează relațiile și sănătatea în timp ce „apa” guvernează bogăția. Formele exterioare sunt munți, dealuri, ape, dar într-un oraș, acestea sunt clădirile și străzile. Nu sunt indicate construcțiile în zonele plane, fără drumuri, dealuri și ape pentru că în astfel de situații Qi-ul nu se poate acumula. În Feng Shui o locuința va avea parte de stabilitate și de un Qi bun dacă primește sprijin din față, spate, din stânga și dreapta clădirii”, explică expertul în Feng Shui, Georgiana Văsuian.

Cum să ne alegem terenul casei pentru un Feng Shui corect?

Totodată, specialistul Feng Shui Georgiana Văsuian consideră că forma terenului pe care construim o casă are un impact major asupra locatarilor, pentru că ne poate da indicii importante privind fluxul qi-ului și prin urmare modul în care locatarii vor fi influențați. Terenul cu formă pătrată sugerează stabilitatea și este formă ideală pe care se poate construi orice locuința. Terenul în formă de dreptunghi este iarăși o alegere bună pentru construirea casei, qi-ul își găsește echilibrul atâta timp cât terenul nu este foarte strâmt. Terenul cu formă triunghiulară nu este un teren favorabil, deoarce Qi-ul devine dezechilibrat și vor fi afectați anumiți membri ai familiei. Terenul și locuințele în formă de L nu sunt recomandate, pentru că Qi-ul  va fi, de asemenea, dezechilibrat, deci nefavorabil.

Alte lucruri de evitat atunci când ne cumpărăm sau construim o casă

O casă sau o clădire construită într-o intersecție în formă de T poate avea efecte negative, mai ales dacă traficul este foarte intens. Însă, dacă traficul este foarte redus, locatarii nu vor fi afectați. Pentru a diminua efectele negative, se pot plantă arbuști înalți care blochează accesul qi-ului către casă.

“Drumurile foarte drepte se numesc „săgeţi otrăvite”. Acestea sunt tot cu efect negativ când drumul este orientat către intrarea principala din casă. Este o formațiune negativă și pentru a bloca qi-ul, se folosesc arbuști sau gard viu. O altă formațiune negativă sunt casele construite în zona cimitirelor. Pilonii și stâlpii foarte înalți sunt una dintre cele mai negative formațiuni în Feng Shui. Efectul negativ este maxim când se află în față intrării principale. Intersecțiile în formă de Y sunt mult mai periculoase decât cele în formă de T. Efectul asupra locatarilor sunt: adulter, probleme în relații, scandaluri, boli cu transmisie sexuală etc.”, consideră expertul în Feng Shui, Georgiana Văsuian.

Sfaturi Feng Shui atunci când construieşti sau cumperi o casă

Oamenii aleg să trăiască după principiile Feng Shui din câteva motive. Toți ne dorim o viață fericită, cu noroc și bunăstare. Unii apelează la Feng Shui pentru că își doresc să fie susținuți în țelurile mai pragmatice, cum ar fi cariera și banii. De cealaltă parte, sunt oameni care aleg să îşi ghideze viaţa după Feng Shui deoarece îşi doresc o sănătate mai bună, iar stilul acesta de trai este favorabil pentru bunăstarea psihică şi fizică.

“Cei mai mulţi care apelează la serviciile mele, o fac pentru armonie în relaţie. Își doresc relații bune cu soțul sau soția, încredere și respect. De obicei dacă familia este sănătoasă, fericită și împlinită, înseamnă că sunt sprijiniți de un feng shui bun. De asemenea, aproape la fel de mulţi apelează la tehnicile Feng Shui pentru a obține potențial. De multe ori avem un talent pe care îl simţim în interior dar pe care este posibil să nu îl descoperim niciodată din varii motive. Alegerea unei proprietăţi potrivite, cu un Feng Shui pozitiv, ne oferă oportunitatea de a întâlni oamenii potriviți, mentorii potriviți care ne vor ajuta direct sau indirect să devenim o versiune mai bună a noastră”, conchide Georgiana Văsuian, consultant Feng Shui.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava