MOPAN Suceava

Începând cu sezonul estival 2018, Plaja 3 Papuci din Constanţa va deveni prima plajă din Europa realizată pentru persoanele cu dizabilităţi. Lucrările de amenajare au început deja, iar pe 29 august 2017, începând cu ora 11.00, curioşii vor putea admira primele echipamente care vor dota plaja si parcul terapeutic.

Cu această ocazie, vă invităm să participaţi la conferinţa de presă organizată, marţi 29 august, ora 11.00, pe sectorul de Plajă 3 Papuci, în zona intersecţiei str. Yokohama – str. Salonic.(zona Cartier Consilieri) din Constanţa.

Proiectul unic în Europa, iniţiat de psihologul constănţean Adrian Gemănaru, desemnat câştigător, în 2017, la World Autism Festival din Canada, pentru implicarea sa socială, se va întinde pe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi de plajă şi va cuprinde mai multe zone terapeutice, atât pentru persoanele cu dizabilităţi, cât şi pentru turiştii care vor să le ofere o mână de ajutor oamenilor aflaţi în plin proces de recuperare.

Începand cu 29 august, Centrul Psihologic “Marea Neagră” – organizatorul proiectului în valoare de 100.000 de Euro – va amenaja deja primele zone din cele 16 disponibile conform schiţei de organizare, astfel:

  • Pictură pe sticlă. Direct pe plajă, va fi amplasat un panou vertical de sticlă, care va putea fi pictat de 8 copii în acelaşi timp, prin diferite metode: cu pensula, buretele sau chiar cu degetele.
  • Padurea de bambus. Va fi instalat un instrument muzical gigant, cu o suprafaţă de peste 20 mp. Este o adevarată pădure de bambus, prin intermediul căreia copiii îşi vor putea crea propriile melodii doar prin lovirea beţelor de bambus.
  • Cascada pe plaja. Va fi instalată pe plajă o cascadă în mărime naturală, iar copiii vor avea sarcina de a găsi cele mai bune soluţii pentru ca apa să reuşească să treacă peste toate obstacolele naturale.
  • Perdele colorate din texturi diferite vor fi dispuse în zona de stimulare tactilă.

Echipamente terapeutice sunt inspirate după un parc celebru din S.U.A.

Va fi proiectul cu cel mai mare impact adresat persoanelor cu nevoi speciale din România din ultimii ani, echipamentele terapeutice sunt inspirate după cele din Statele Unite, unde deja există acest concept interesant de parc terapeutic. Pentru vara 2018, estimăm că peste 200.000 de persoane cu dizabilitati şi însoţitori ai acestora vor veni să se bucure de această zonă specială de relaxare. Peste 200 de voluntari din 10 ţări din întreaga lume vor asigura buna desfăşurare a evenimentelor pe timpul sezonului estival, iar atât intrarea, cât şi toate facilităţile acestui sector de plajă, vor fi gratuite. Până la sfârşitul lunii octombrie, Centrul Terapeutic “Marea Neagră” îşi propune să finalizeze cu succes campania de strângere de fonduri, urmând ca ulterior să înceapă selecţia voluntarilor implicaţi în proiect. Ne mai despart aproximativ 65.000 Euro pentru ca acest vis să devină realitate”, declară psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Psihologic “Marea Neagră”.

Parcul Terapeutic „Plaja Dizabilităţi” va cuprinde zone de șezlonguri, zone de cearșafuri, spatii pentru terapie prin sport si muzica (meloterapie), cort spiritual, rampe de acces, scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, locuri de joacă, ponton mobil pentru sărituri în apă, zonă de stimulare auditivă, vizuală și tactilă, alee senzorială, atelier de olărit, spaţiu pentru terapie canină cu ajutorul câinelui de terapie Sunny – certificat internaţional, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități, vestiare, duşuri, toalete, cort de prim-ajutor etc.

Până în prezent, iniţiatorii proiectului au reuşit să strângă donaţii private în valoare de 35.000 euro. Donaţiile pot fi făcute pe platforma de donaţii a Asociaţiei “Salvează o inimă”, https://salveazaoinima.ro/campaigns/beach-happiness/.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava