MOPAN Suceava

Printr-o adresă înaintată Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, cere să analizeze posibilitatea urgentării achiziției publice de execuție a lucrărilor  și implicit a alocării fondurilor aferente  finalizării șoselei de centură a Sucevei în vederea asigurării fluidizării traficului în municipiul reședință de județ. Flutur a arătat că se impune finalizarea urgentă a lucrărilor la acest obiectiv, având în vedere avantajele imediate și majore pe care le poate asigura utilizatorilor rețelei rutiere din Suceava prin descongestionarea circulației în municipiu, reducerea accidentelor, creșterea vitezei de trasport, reducerea consumului de carburanți, reducerea gradului de poluare în Suceava precum și efectele defavorabile ale poluării asupra mediului ambiant și asupra monumentelor istorice de patrimoniu național sau Unesco. ”Menționăm că  traseele rutiere naționale DN 2, DN 17  și DN 29 cumulează trafic intens, în special trafic greu care nu are posibilitatea de a evita străzile orașului și totodată este un generator constant de evenimente rutiere, ceea ce se confirmă prin numărul mare de accidente rutiere înregistrate anual pe traseele drumurilor naționale din Suceava. Luând în considerare frecventele declarații ale specialiștilor de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, privind volumul foarte redus de lucrări necesar a se executa pentru darea în circulație a acestui obiectiv raportat inclusiv la durata de timp necesară pentru execuția acestora ( s-a estimat un termen de execuție de 3 luni), vă rugăm să analizați posibilitatea finalizării lucrărilor la Varianta de ocolire Suceava”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur constată că lucrările executate pe tronsoanele I și II sunt parțial degradate

Totodată el invocă și faptul că lucrările de execuție au început în anul 2008 cu eșalonarea investiției stabilită pentru o perioadă de 3 ani, iar astăzi, în anul 2017 se constată că lucrările executate pe tronsoanele I și II sunt parțial degradate sau neconforme prin lipsa lucrărilor de conservare sau chiar distrugerea acestora din diverse motive ceea ce confirmă, în fapt, că orice întârziere a finalizării acestor lucrări poate genera chiar cheltuieli suplimentare. ”Reiterăm toate acestea motivat de faptul că realizarea acestui proiect asigură pe lângă avantajele menționate și reducerea impactului negativ asupra mediului, precum și reducerea evenimentelor rutiere. Raportat la restul lucrărilor de executat, precum și la faptul că există un proiect tehnic aprobat pentru aceste tronsoane, vă rugăm să analizați posibilitatea urgentării achiziției publice de execuție a lucrărilor  și implicit a alocării fondurilor aferente  finalizării obiectivului „Variantă de ocolire Suceava km 0+000 -12+434”, în scopul deschiderii acesteia circulației publice și a asigurării fluidizării traficului în municipiul Suceava”, a a mai spus Flutur în adresa înaintată Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Răspuns sec și cu speranțe mici de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Lucrările la șoseaua de centură a Sucevei nu vor fi finalizate prea curând. Cel puțin așa reiese din răspunsul pe care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere i l-a dat președintelui CJ Suceava. ”Pentru obiectivul de investiții „Variantă de ocolire a municipiului Suceava km 0+000 -km12+429”, Proiectul Tehnic actualizat este în curs de aprobare în cadrul Consilului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. După aprobarea Proiectului Tehnic va fi demarată procedura de licitație până la finele anului 2017 pentru execuția lucrărilor rămase de executat. Bugetul aprobat pentru acest proiect în  anul 2007 este în valoare de 25.844,00 mii lei”, este răspunsul primit de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere semnat de directorul general Ștefan Ioniță

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava