Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că în cursul zilei de astăzi au fost finalizate listele cu magistraţi, jurişti şi persoane cu o reputaţie bună din localităţile judeţului care prin tragere la sorţi, din rândul cărora vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii acestora din birourile electorale ale secţiilor de votare.
Sinescu a spus că pe cele trei liste au fost înscrise un număr de 1.515 persoane, din care 5 magistraţi, 175 jurişti şi 1.335 de persoane cu reputaţie bună din localităţile judeţului.
El a explicat că deoarece în judeţul Suceava pentru alegerile din data de 25 mai 2014 sunt delimitate 553 de secţii de votare, numărul celor înscrişi este suficient pentru a asigura după tragerea la sorţi cele 1.106 persoane ce vor ocupa funcţia de preşedinte sau locţiitor al acestuia.
Listele urmează a fi transmise în cursul zilei de mâine, 25 aprilie 2014 pentru avizare către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) urmând ca după această etapă cu termen limită 10 mai 2014, aibă loc tragerea la sorţi, dar nu mai târziu de 15 mai a.c..
De precizat că tot astăzi, Florin Sinescu a avut o întrevedere la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean cu toţi şefii de post din judeţ, având ca temă păstrarea ordinii publice pe toată durata campaniei electorale care începe vineri 25 aprilie 2014, ora 7.00, şi se încheie în data de 24 mai 2014, ora 7.00.
Sinescu a mai spus că tot azi a fost stabilită repartizarea structurilor MAI pentru paza celor 553 secţii de votare după cum urmează: în 269 de secţii paza va fi asigurată de angajaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, un număr de 112 de secţii revin Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 101 secţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, 41 Secţii Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră, iar 30 de secţii de votare revin Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.
„Până în prezent, organizarea alegerilor pentru Parlamentul European se desfăşoară fără probleme, conform graficului din Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2014.
Organizarea corectă a alegerilor este prima prioritate a Instituţiei Prefectului. Jandarmii, poliţiştii, poliţiştii de frontieră şi personalul din cadrul ISU care vor asigura, potrivit legii, paza secţiilor de votare şi desfăşurarea în bune condiţii a întregului proces electoral trebuie să intervină prompt în vederea sancţionării celor care nu respectă legislaţia electorală în vigoare”, a declarat Florin Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava