MOPAN Suceava

Dialogul cultural între cele două state a reprezentat o constantă în viața socială a România și a Turciei. Prin intermediul relațiilor diplomatice, două clădiri importante de patrimoniu național din Tulcea și Constanța, reprezentând edificii de cult mahomedan, vor fi restaurate. Administrarea proiectului pentru restaurarea celor două moschei va fi gestionat de către Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA).

Totodată, în cadrul întâlnirii dintre ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu și E.S. dna. Füsun Aramaz, ambasadorul Turciei în România, ce a avut loc astăzi, 8 februarie 2021, a fost reluată tema schimbului de experiență între experții în restaurarea covoarelor, care a fost sistat din cauza pandemiei.

„Mă bucur să anunț că pentru a marca aniversarea a 10 ani de parteneriat strategic între cele două țări prietene, Ambasada Turciei, cu susținerea Ministerului Culturii, va organiza un concert de muzică clasică și o expoziție de pictură care să evidențieze orientalismul din Școala Românească de la Balcic. Astfel, patrimoniul cultural, dar și expresiile artistice contemporane sunt valorificate pe teritoriul țării noastre”, a declarat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava