Comenzi MOPAN Suceava
Lume, lume.. hai la targ

În această dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în județ se înregistrează un număr de 4315 de persoane declarate vindecate de coronavirus. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, în județ, în ultimele 24 de ore au fost internate 25 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 37 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 572 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 152 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 114 pacienți sunt în zona tampon și 306 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 152 pacienți diagnosticați Covid- 19, 96 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 41 forme ușoare, iar 15 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care zece sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 316 de paturi libere din care 39 pentru pacienți Covid-19, 188 în sectorul Non-Covid și 89 pentru zona tampon. La unitatea de Anestezie și Terapie Intensivă sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți non- Covid, 3 paturi pentru pacienți Covid și 26 de ventilatoare din care 6 pentru pacienți Covid-19.

De asemenea, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 76 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 42254 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 461 persoane.

Astăzi, în județul Suceava se află în carantină 408 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 52 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 39 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

În momentul de față în județul Suceava sunt 349 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Prefectura a mai transmis că în cursul zilei de 26 august 2020 polițiștii au desfășurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdicțiilor impuse 440 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 61 de societăți  comerciale și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale in valoare de 2500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii 55/2020.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava