Concert pascal
MOPAN Suceava

100 de bicicliști entuziaști, majoritatea din Capitală, au pedalat sâmbătă, 9 iulie, peste 70 de km, pe traseul Bolintin Vale – Bucșani – Clejani-Bulbucata, descoperind frumusețea comunităților giurgiuvene. Participanții au vizitat obiective istorice și culturale, au avut parte de pauze culinare, au cunoscut meșteri din zonă și s-au prins în horă pe muzica unui taraf din Clejani.


“Prin acest eveniment, am dorit să promovăm cicloturismul în zone rurale din apropierea Capitalei mai puțin cunoscute de către bucureșteni. Ne bucurăm că au participat atât de mulți cicloturiști și că împreună am reușit să creăm o atmosferă frumoasă. E important că am găsit parteneri locali de încredere, iar Primăriile au înțeles potențialul cicloturismului și s-au implicat. Vom continua seria de evenimente de cicloturism la jumătatea lunii august, la Potlogi”, a spus Mircea Crisbășanu, membru al Asociației ROI și coordonator al Outhentic Cycling Romania.

“Este un proiect de dezvoltare comunitară derulat în comunități în care OMV Petrom își desfășoară activitatea. Prin această acțiune dorim să aducem în atenția publicului larg această zonă, aceste locuri care merită descoperite și puse în valoare din punct de vedere turistic”, a adăugat Georgeta Maria Tudor, OMV Petrom Zona Producție IV cu sediul la Bolintin Vale.

Traseul măsoară aproximativ 70 km pe drumuri de asfalt și pietruite, cu o mică diferență de nivel, de 50m. Pentru toți cei care doresc să revină, harta traseului este aici:https://www.bikemap.net/en/route/3628529-bolintin-vale-clejani-bulbucata/. Evenimentul a avut sprijinul a peste 30 de voluntari, atât din cadrul OMV Petrom, cât și din zonă.

“Am rămas uimit cât de mult s-au mobilizat oamenii în aceste comunități. Oamenii sunt deschiși, copiii entuziasmați și prietenoși. Ne-a plăcut mult ce am văzut,ne-am făcut mulți prieteni. Nu am mai fost in zonă și mi-ar plăcea să revin cu prietenii”, ne-a spus Florian Răducanu, unul dintre participanți. Lui Florian i-ar plăcea ca “în zonă să existe mici magazine cu obiecte de artizanat sau produse alimentare locale, pentru a putea să încurajăm comunitatea locala atunci când venim.”

Și Irina Calomir a fost plăcut surprinsă și dorește să revină împreună cu prietenii. “De obicei, îmi place să merg mai tare, dar acum ritmul a fost chiar relaxant. Sunt de 17 ani în Bucuresti, nu am fost niciodată în această zonă, dar mi-a placut. Voi reveni și o voi recomanda și altora, mai ales că este aproape de București și poți veni pe bicicletă”, a spus Irina.

A fost o zi deosebită și pentu Elena Cîrîc, care a notat pe blogul său: “În total am pedalat vreo 70 de km pe drumuri de asfalt sau pietruite, dar nu i-am simțit deloc, fiindcă i-am parcurs într-un ritm lejer. Asfaltul a fost bun, e un traseu foarte fain de făcut într-o zi pe bicicletă.”

Evenimentul „Pedalăm pe urmele istoriei la Clejani și Bulbucata” este al doilea de acest fel organizat de către Outhentic Cycling Romania împreună cu Asociația ROI cu susținerea OMV Petrom. Evenimentul a beneficiat de sprijin din partea următorilor parteneri: Primăriile din orașul Bolintin Vale și comunele Clejani, Bulbucata și Bucșani, Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu, CIVITAS, Asociația Adevărații Veloprieteni, Aqua Carpatica, Concept Promo, Free Rider și Supapa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava