MOPAN Suceava

Un mare convoi de ajutoare umanitare format din 11 microbuze a ajuns astăzi la Cernăuți însoțit de omul de afaceri Dumitru Mihalescul și de primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, cei care s-au ocupat de strângerea lor. Ei au fost așteptați de guvernatorul regiunii Cernăuți, Artur Muntean, care le-a mulțumit pentru această donație binevenită pentru locuitorii din regiune. ”La noi este o vorbă: partenerii se arată când e cel mai greu și vă mulțumim foarte mult pentru că avem nevoie de ajutor. Domnul să vă binecuvînteze”, a spus Muntean.

Dumitru Mihalescu și-a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean dând asigurări că acțiunile de ajutorare vor continua în caz că va mai fi nevoie. ”Suntem alături de poporul ucrainean care trece prin această traumă majoră a războiului. Îmi pare rău pentru situația în care se află și suntem solidari cu poporul ucrainean. Noi lăsăm faptele să vorbească și asta se vede din reacția poporului român. Românii au empatizat rapid cu ucrainenii și au întins o mână de ajutor. Ne-am organizat foarte bine în Vama Siret atât în ceea ce privește refugiații care intră în țara noastră cât și în privința campaniei de ajutorare. Sper ca lucrurile să se liniștească dar dacă situația o va impune îi vom ajuta în continuare cu ceea ce au nevoie”, a declarat Mihalescul.

La rândul său primarul orașului Vicovu de Sus a mulțumit tuturor celor care au ajutat la strângerea acestor ajutoare inclusiv partenerilor din Italia și Croația.  ”Vreau să mulțumesc tuturor celor care au ajutat la strângerea acestor ajutoare, mulțumim doamnei Ionela din Croația, mulțumim partenerilor din Italia și Croația care au pus mână de la mână și au strâns acest convoi de ajutoare pentru poporul ucrainean care se află la momentul de față într-o situație foarte grea. Trec prin acest război cumplit pe care nu-l dorim la nimeni. Sunt vecinii noștri și trebuie să-i ajutăm. Suntem aici alături de domnul Mihalescul care ne însoțește, îi avem pe tinerii din Vicovu de Sus care au venit cu noi cu microbuzele. Îi mulțumim domnului Muntean care ne-a facilitat și ne ajută ca aceste ajutoare să ajungă pe mâini bune, la cei care sunt în nevoi. Dacă va mai fi nevoie vom pune iar mână de la mână să ajutăm poporul ucrainean”,a  declarat Vasile Iliuț.

11 microbuze cu ajutoare au fost duse la Cernăuți de omul de afaceri Dumitru Mihalescul și primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava