Concert pascal
MOPAN Suceava

12 tineri talentați și cu rezultate bune din Suceava se numără printre câștigătorii Programului MOL de promovare a talentelor – „Pot ajuta?”, ediţia 2013. Este vorba despre Candrea Daniela – atletism, Caziuc Simona – atletism, Costache Dinuta Elena – flaut, Gafița Andrei – atletism, Leanca Andrei – atletism, Macovei Ilie-Bogdan – atletism, Mihăescu Claudiu Daniel – atletism, Musei Stefan – sanie
Nițu Antonia Daria – natație, Simionescu Iulian Valentin – atletism, Țîmpău Laurențiu Constantin – atletism, Vântu Paula Alina – atletism.
Potrivit unui comunicat de presă, peste peste 300 de copii și tineri din întreaga ţară vor fi sprijiniți prin a opta ediție a Programului MOL – “Pot ajuta?”. MOL România va susține cu o sumă totală de 295.000 de lei un număr de 318 de copii și tineri cu performanţe deosebite în sport sau artă, în cadrul celei de-a opta ediții a Programului MOL „Pot ajuta?”, dedicat promovării tinerelor talente.

„Susținem performanțele și aspirațiile tinerilor, ceea ce pentru noi înseamnă o implicare activă și pe termen lung în viața comunității. Câștigătorii celor șapte ediții anterioare au fost premiați la circa 600 de competiții naționale și internaționale iar, cu această a opta ediție, finanțările totale acordate prin Programul MOL – Pot ajuta? se apropie de 2 milioane de lei, pentru 1.700 de sportivi și artiști talentați”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

Juriile de artă și de sport și Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate au alocat fondurile către cele mai bune 128 dintre cele 406 proiecte depuse în cadrul celor trei categorii: Sport, Artă și 18+. Proiectele câștigătoare provin din 21 de județe ale țării, cea mai mare parte din București, iar beneficiarii sunt 318 de copii și tineri.

Printre candidaturile notabile se numără cea a Amaliei Tătăran (categoria 18+), componentă a lotului olimpic feminin de spadă, care a obținut o finanțare pentru achiziția de echipament sportiv de calitate și pentru participarea la Cupa Mondială.

„Acest program contribuie nemijlocit și la formarea viitorului tinerilor talentați. Participarea pianistei Alexandra Maria Zlătior din Cluj-Napoca la cursul de vară al Royal Conservatoire of Scotland, posibilă numai datorită sprijinului oferit de MOL România, o va ajuta pe tânăra artistă în a lua decizii foarte importante pentru viitorul studiilor sale. Ștefania Călinescu din Corbeni, jud. Argeș ne-a transmis bucuria sa, pentru că cele două fiice ale sale au avut șansa obținerii acestei finanțări, necesare începerii unei cariere în domeniul artelor”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Juriul de arte a decis finanțarea a 33 de proiecte din totalul de 107 depuse, suma totală alocată fiind de 80.000 de lei. Pentru sport, membrii juriului au analizat 279 de candidaturi, împărțind fondul de sponsorizare de 165.000 de lei către 83 de câștigători. Pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, suma totală disponibilă a fost de 50.000 de lei, alocată unui număr de 12 tineri talentați care au împlinit deja vârsta de 18 ani și au fost sprijiniți prin programul MOL – Pot ajuta? la edițiile precedente.

„Am fost bucuroși să constatăm anul acesta o îmbunătățire semnificativă în calitatea proiectelor depuse. Dacă la edițiile precedente din dosarele din categoria „arte plastice și fotografie” se remarcau doar câteva candidaturi care întruneau criteriile de selecție, în acest an majoritatea proiectelor meritau să fie susținute. Dacă această creștere se va menține și în anii viitori, va fi și mai greu să împărțim bugetul alocat acestei categorii”, a declarat Timotei Nădășan, membru al juriului de artă.

“În urma experienței acumulate ca președinte al juriului în Programul MOL – Pot Ajuta?, pot afirma că nu ne-a fost deloc ușor să decidem beneficiarii ediției 2013. Mai presus de premiile în bani pe care le-au câștigat, sportivii respectivi și-au îmbogățit experiența privind realizarea unei candidaturi în cadrul unui program care a dovedit odată în plus că prin muncă și tenacitate orice proiect bun poate fi dus până la capăt”, a declarat Violeta Beclea Szekely, președintele juriului de sport.

Rezultatele sunt publicate pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava