Concert pascal
MOPAN Suceava

Municipiul Suceava va găzdui în perioada 19-26 august a 78-a ediţie a Festivalului Mondial de Film Amator care va reuni cineaşti din 30 de ţări ale Europei şi din afara acesteia. La Cinematograful Modern vor rula nu mai puţin de 120 de filme după un program care este afişat pe site-ul oficial al festivalului www.unica2016.ro filme realizate de cineaşti amatori dar şi de tineri regizori profesionişti din ţările membre. Proiecţiile vor avea loc zilnic de dimineaţă până seară cu excepţia zilei de luni, 22 august intrarea în sala de cinema fiind liberă, în limita locurilor disponibile. Vor rula filme de un minut până la maxim 60 de minute. Aceste detalii au fost furnizate în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat preşedintele UNICA, Dave Watterson, vicepreşedintele Asociaţiei Cinecluburilor din România, Emil Mateiaş, preşedintele Comitetului de organizare al festivalului, profesorul Viorel Ieremie, reprezentanta companiei de turism Thomas Cook, Silvia Bormann, prorectorul Universităţii « Ştefan cel Mare », Mihai Dimian şim bineînţelwes primarul Ion Lungu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Lungu susţine că prin organizarea festivalului se urmăreşte în primul rând promovarea oraşului

Primarul Lungu a declarat că este onorat de organizarea acestui festival la Suceava arătând că demersurile au început încă din anul 2013. El a subliniat că prin găzduirea acestui festival se urmăreşte promovarea oraşului şi a Bucovinei în general fiind mându că Suceava va fi pentru şapte zile « capitala mondială a filmului ». « Prin organizarea acestui festival urmărim mai multe ţinte. În primul rând punerea în valoare a Centrului Cultural Bucovina, a cinematografului Modern. Nu în ultimul rând urmărim să promovăm oraşul împreună cu Consiliul Judeţean, cu domnul preşedinte Flutur. Lucrurile încep să se lege. Se ştie că domnul preşedinte Flutur a făcut eforturi şi se pune acum în valoare aeroportul internaţional prin inaugurarea unor curse externe iar strategia pe turism începe să capete contur », a declarat Lungu.

Flutur invită oaspeţii străini să viziteze Bucovina « o Europă în miniatură »

Profesorul Viorel Ieremie care a avut un rol decisiv în aducerea festivalului UNICA la Suceava i-a invitat pe suceveni în sala de cinema stârnindu-le interesul cu câteva detalii referitoare la proiecţii. «Un moment deosebit este vizionarea pe ţări a filmelor. E foarte interesant pentru că sucevenii vor putea vedea filme care sunt altceva decât firmele pe care le văd în mod obişnuit pee crane pentru că sunt filme făcute de oameni care gândesc la modul real, simplist, adevărat prezentând realitatea ţării respective cu bune şi rele. Un moment interesant va fi şi joi când va avea loc competiţia mondială a filmului de un minut.  O competiţie live în sensul în care jurizarea o face spectatorii”, a explicat Ieremie.  Preşedintele UNICA, Dave Watterson, s-a arătat bucuros de decizia luată privind organizarea Festivalului UNICA la Suceava explicând că festivalul are la bază ideea de prietenie între oameni care au aceeaşi pasiune-filmul. Onorat s-a arătat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care i-a îndemnat pe oaspeţi să viziteze Bucovina, “Europa în miniatură” cum a descries-o el. Mai trebuie spus că departajarea producţiilor va fi făcută de un juriu compus din şapte membri al cărui preşedinte este italianca Jacqueline Pante. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc astăzi de la ora 18 la Cetatea de Scaun a Sucevei. Întreaga manifestare UNICA se derulează cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava, Consiliului Județean Suceava, Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Centrului Cultural Bucovina, Casei de Cultură a Studenților Suceava, Inspectoratului Școlar al Județului Suceava, Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava, Asociației Națională a Cinecluburilor din România și a Clubului Video Art al elevilor de la Colegiul Național „Petru Rareș”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava