MOPAN Suceava

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a dat asigurări că autoritățile sucevene sînt pregătite să facă față noului coronavirus COVID-19. El a făcut afirmația într-o conferință de presă susținută, astăzi, alături de subprefectul Laura Morar și de șefa Direcției de Sănătate Publică, Silvia Boliacu. Prefectul a spus că la nivelul județului nu există nici un caz de infectare cu noul coronavirus și că sînt 129 de persoane autoizolate la domiciliu, însă nici una în carantină.

Alexandru Moldovan a adăugat că s-au identificat locații pentru 68 de persoane care, la nevoie, să fie plasate în carantină. Prefectul a mai spus că, la solicitarea sa, Primăria Suceava a alocat 100.000 de lei pentru finanțarea unor măsuri vizînd prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, iar banii vor fi recuperați de la Ministerul Sănătății. Parte din fonduri vor fi folosite pentru tipărirea a 30.000 de materiale informative ce vor fi distribuite în întreg județul.

La rîndul său, șefa DSP a spus: „Toți sîntem angrenați contracronometru în această problemă”. Silvia Boliacu a afirmat că a fost contactată de ONG-uri dispuse să ajute cu hrană și apă oamenii autoizolați. Ea a ținut să precizeze că a găsit o înțelegere foarte mare la Ministerul Sănătății, care în doar 24 de minute a aprobat detașarea la DSP a doi medici și patru asistenți pentru a asigura controlul epidemiologic în punctele de trecere a frontierei de la Siret și Vicșani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava