MOPAN Suceava

Cea de-a XIII-a ediție a Galei Societății Civile include 150 de proiecte și programe, 147 sunt înscrise în competiție și patru în secțiunea-galerie Think Tank, extra-competiție. 64 dintre inițiativele civice înscrise la Gală au generat schimbări pe termen mediu și lung la nivel național.

În total, participă peste 100 de organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă și persoane fizice. Dintre acestea, 57% sunt din București, iar 43% din 23 de județe –  Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Olt, Vâlcea, Prahova, Satu Mare, Sibiu și Timiș.

Domeniul în care au activat cele mai multe ONG-uri a fost Educație, Învățământ și Cercetare, acesta prezentând 23 de înscrieri. La secțiunea Sănătate au fost înregistrate 18 proiecte, urmată de secțiunea Incluziune socială cu 11 proiecte. Câte 9 proiecte au fost înregistrate la secțiunile Artă și cultură și Comportament civic și participare publică, 8 la Servicii de asistență socială, câte 6 la Protecția mediului și Dezvoltare economică și socială și 4 la Apărarea drepturilor individuale/ colective.

În cadrul secțiunilor Proiecte și campanii de voluntariat și Proiecte pentru tineret au fost înscrise 22, respectiv, 17 proiecte.

La Categoria C au fost încadrate 43 de proiecte astfel: Buget – / Eficiență + 8 proiecte, Impact – 10 proiecte, Durabilitate – 4 proiecte, Originalitate – 21 de proiecte.

În secțiunea dedicată parteneriatului asociativ-privat, Proiecte și campanii de Responsabilitate Socială, au fost înscrise 8 proiecte, iar în cea dedicată activităților cu caracter permanent și continuu ale unei organizații au fost înscrise 23 de programe.

În perioada aprilie – mai, proiectele și programele din cadrul competiției sunt evaluate de către membrii juriului, cei 50 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului asociativ, consultanți în CSR, comunicare, corporate affairs și community affairs. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul festivității de acordare a premiilor, care va avea loc în luna iunie, în București.

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Asociația ActiveWatch, Societatea Academică din România și Centrul Român pentru Politici Europene au depus patru programe în noua secțiune-galerie, Think Tank. Aceasta nu face parte din competiție, având rolul de a contribui la o mai bună înțelegere a conceptului. „Este o onoare pentru noi să fim alături de ONG-urile din România de mai bine de 13 ani. Avem șansa să cunoaștem proiectele sectorului încă de la început, să le urmărim evoluția și, apoi, să le aplaudăm rezultatele la fiecare gală. Numărul mare de înscrieri reflectă întreaga activitate a sectorului asociativ din România”, declară Florentina Loloiu, Director Programe Gala Societății Civile.

Mai multe informații despre proiectele înscrise în competiție găsiți aici: http://www.galasocietatiicivile.ro/participants.php

Gala Societății Civile este un proiect al Fundației “Gala Societății Civile”.

Susținătorii Galei Societății Civile sunt KMG International prin Rompetrol Well Services, care de nouă ani este partener principal, Fundația Vodafone România ca sponsor fondator.
Gala Societății Civile 2015, ediția a XIII-a, se desfășoară sub Patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava