Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

La data de 5 iulie polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor – I.P.J. Suceava, s-au sesizat cu privire la faptul că mai multe animale se află într-o stare necorespunzătoare, fără hrană și apă în cantități suficiente, respectiv fără un adăpost corespunzător, la proprietatea unei femei, domiciliată la o casă din municipiul Suceava. Polițiștii au documentat cauza și în data de 08.07.2024, ora 09.00, s-au deplasat la locuința femeii de 74 ani din Suceava, în vederea efectuării unui control de specialiate, fiind identificate 12 exemplare canine adulte, 8 femele și 4 masculi, precum și un număr de 4 exemplare feline adulte, 2 femele și 2 masculi, pe care propietara, datorită vârstei înaintate și lipsei posibilităților financiare, nu le putea îngriji, acestora nefiindu-le acordate condițiile de bunăstare prevăzute de art. 5 alin 1 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor – republicată, respectiv apă și hrană în cantități suficiente, adăpost corespunzător și tratamente medicale, exemplarele canine nefiind microcipate și sterilizate.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis ordine de plasare a tuturor animalelor în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, în conformitate cu prevederile art. 241 alin.(2) lit.g) din Legea 205/2004 privind protecția animalelor –republicată, pentru un număr total de 16 animale.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, au procedat și la sancționarea contravențională a femeii pentru nerespectarea prevederilor art. 5 alin.(1) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor rep., și ale art. 8 alin (4) și art. 13^2 din OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava