MOPAN Suceava

Înainte de partida din etapa a II-a a Ligii Naţionale de handbal masculin dintre CSU Suceava şi HC Odorhei, un grup de suporteri adevăraţi ai echipei sucevene au redactat o petiţie de susţinere a grupării sucevene. Doar dintre cei care au fost la sala LPS s-au strâns deja 200 de semnături, pentru că suntem convinşi că din oraş s-ar fi strâns mii, petiţia fiind depusă la Primăria Suceava.
Iniţiatorii acestui demers recunosc sprijinul Primăriei, Consiliului Local Suceava, al Universităţii „Ştefan cel Mare” şi al Consiliului Judeţean şi fac apel la continuarea susţinerii celei mai performante echipe din istoria sportului sucevean.
„Sperăm ca în urma unei analize corecte a situaţiei clubului din acest moment, nu veţi mai amâna găsirea unor soluţii legale şi de perspectivă pentru salvarea handbalului sucevean, cel care a adus în ultimii ani, un plus de demnitate oraşului Suceava.
Prin voinţa şi sprijinul d-voastră financiar, Suceava a intrat în lumea bună a handbalului din România începând cu anul 2005, odată cu înfiinţarea Clubului Sportiv Universitatea. Într-o perioadă scurtă de timp s-a construit, cu talentul unei generaţii minunate de handbalişti care au muncit cu seriozitate şi devotament faţă de culorile alb-albastre, o echipa puternică şi cu greutate în competiţiile naţionale şi europene.
Au fost, împreună, toate atuurile pentru ca CSU Suceava să obţină clasări extraordinare în Liga Naţională de Handbal (locul III în sezonul 2010/2011, locul IV în sezoanele 2009/2010 şi 2012/2013), precum şi trei participări în Challenge Cup (finala în sezonul 2008/2009, semifinala în 2012/2013 şi sferturi de finală 2009/2010).
Suceava a fost ani la rând printre primele echipe din clasament, jucând într-un fel aparte, într-o sală de sport de liceu sportiv inseparabilă de vocea tribunelor la fel de puternică precum o galerie de stadion” se aminteşte în petiţia pentru susţinerea echipei de handbal masculin CSU Suceava.
Forma de creare a unei asociaţii de sprijinire a sportului se pare că mai este folosită şi de alte patru-cinci echipe din Liga Naţională de handbal masculin, dar şi de formaţii din alte ramuri sportive. Deci Suceava nu va fi singura comunitate care va utiliza această posibilitate de sprijin a sportului. Singura diferenţă, deocamdată, este reprezentată de „viteza” cu care aleşii locali suceveni analizează forma de asociere pentru susţinerea handbalului şi a sportului sucevean. Este păcat ca după o perioadă de glorie absolut neaşteptată, echipa de handbal masculin a Sucevei să „moară” subit. Să fim sinceri şi să menţionăm faptul că elveţienii, austriecii, italienii sau luxemburghezii şi-au rupt limba încercând să pronunţe numele jucătorilor suceveni şi a oraşului nostru, ca să nu mai spunem că au căutat pe internet cu aprindere oraşul Suceava şi după ce l-au găsit, au observat, datorită echipei de handbal, că acesta merită atenţia, la fel ca şi întreaga zonă a Bucovinei.
Autorităţile locale au susţinut în ultimii ani handbalul sucevean şi pot să o facă şi în continuare. Vorba unei reclame vechi şi bune din sport, „dacă vrei cu adevărat, poţi”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava