Poliţiştii suceveni şi comisarii de la „Protecţia Consumatorilor” au aplicat 22 de sancţiuni în urma unor controale efectuate la 25 de unităţi de primire a turiştilor din judeţul Suceava. Potrivit unui comunicat de presă, verificările au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  – IPJ Suceava şi comisari din cadrul  Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava. Acţiunea a vizat agenţii economici de pe raza judeţului Suceava care desfăşoară activităţi de primire turistică şi asigurarea serviciilor de cazare turistică şi alimentaţie publică, fiind verificate 25 de  unităţi de cazare turistică.
Au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.800 lei. Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind actele de comerţ şi 12 contravenţii la OG 21/1992 privind protecţia consumatorului. Alte 3 sancţiuni au fost aplicate la Legea 349/2002  pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun şi H.G. 237/2001 privind evidenţa şi protecţia turiştilor.


Pe de altă parte, compartimentul de presă al Poliţiei Suceava a informat că pentru prevenirea evenimentelor negative şi responsabilizarea turiştilor, în perioada 28 – 30 octombrie 2015, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au organizat mai multe activităţi de informare şi distribuire de materiale preventive în zone turistice de pe raza judeţului Suceava. Turiştii, dar şi sucevenii prezenţi la activităţi au primit din partea poliţiştilor afişe şi pliante cu recomandări preventive pe linia prevenirii tâlhăriilor şi  a furturilor din auto şi genţi şi buzunare. Astfel, au fost distribuite peste 500 de materiale preventive, comercianţii aflaţi în zonele frecventate de turişti fiind, de asemenea instruiţi cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul actelor de comerţ.

Recomandările poliţiştilor suceveni pentru turişti:

Pentru ca turiştii să se bucure de un concediu liniştit, poliţiştii le recomandă să acorde o atenţie sporită lucrurilor personale.

Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere.

Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate lângă maşină. Nu expuneţi sumele de bani pe care le deţineţi!

Manifestaţi grijă faţă de bunurile dumneavoastră! Este indicat să aveţi în portofel doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente.

Păstraţi portofelul/geanta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, cu deschiderea către interior!

Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru.

Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente!

Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsaţi geamurile deschise! Este calea cea mai uşor accesibilă hoţilor!

Închideţi uşile de la balcon/terasă (acestea pot fi uşor escaladate)!

Dacă traseul este mai lung, e bine să vă căutaţi cel puţin încă un partener de drum pentru a vă ajuta le nevoie.

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul. Nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii.

DACĂ EFECTUAŢI UN SEJUR ÎN AFARA ŢĂRII:

Dacă decideţi să vă petreceţi concediul în altă ţară, interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia statului respectiv, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor/consulatelor României, informaţii puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe, pe site-ul www.mae.ro.

Informaţi-vă cu privire la moneda de schimb a ţării de destinaţie şi efectuaţi schimbul valutar înainte de plecare. În cazul în care moneda naţională este greu de achiziţionat, puteţi realiza schimbul valutar în euro sau dolari.

Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceţi-vă doar numele şi numărul de telefon.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava