Concert pascal
MOPAN Suceava

Ziua mondială a apei se marchează anual la 22 Martie. Este o zi în care sărbătorim apa şi în care se atrage atenţia, la nivel mondial, asupra populaţiei care suferă de lipsa apei.

Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua mondială a apei.

Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza populaţia atât în privinţa potenţialului pentru o cooperare extinsă, cât şi asupra răspunsurilor la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creşterea cererii de acces la apă şi la serviciile în domeniu.

Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an este „ Prețuiește apa”.

În aceste zile în care un virus ne rearanjează priorităţile din agenda personală şi socială, apa rămâne un element vital în a ne apăra de acest duşman invizibil. Pentru a păstra sănătatea noastră şi a celorlalţi, apa este esenţială. Tocmai de aceea trebuie să o preţuim la adevărata valoare iar adaptarea acțiunilor noastre față de apă, în contextul schimbărilor climatice, şi nu numai, poate și trebuie să protejeze sănătatea oamenilor și să salveze vieți.

Cu această ocazie Sistemul de Gospodărire a Apelor a derulat campanii de informare a elevilor unor școli din județ.

Colegiului Național Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a fost gazda reprezentanțior Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, care au expus elevilor, aflați sub atenta coordonare a lt. colonelului Constantin Cârloanță, printr-o prezentare Power Point rolul, îndatoririle și responsabilitățile pe care le au în întreținerea, valorificarea și protejarea resurselor de apă.

De asemenea, reprezentanții S.G.A Suceava au fost și oaspeții elevilor Școlii Gimnaziale “George Voevidca”  din Câmpulung Moldovenesc, condusă de doamna director Băcanu Lăcrămioara. Aceștia au recepționat mesajul transmis, conform temei stabilite pentru acest an.

La activitățile dedicate Zilei Mondiale a Apei au participat și elevii Școlii Gimnaziale nr.4 Suceava. Elevii clasei I A, sub îndrumarea d-nei prof. Daniela Zofotă au vizionat cu interes Povestea unei picături de apă și au imortalizat rolul apei în viața noastră prin realizarea unor planșe tematice. Informații despre apă au fost sintetizate și de elevii clasei a III-a A, aflați sub îndrumarea d-nei prof. Maria Vișinari care au realizat lapbook-uri, care este o metodă interactivă și amuzantă de lucru.

Trebuie să avem grijă de apă, deoarece natura ne poate răsplăti, sau din contra ne poate pedepsi înzecit pentru tot ceea ce facem .

22 Martie - Ziua Mondială a Apei, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava