Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat:

În data de 22 martie, Administrația Bazinală de Apă Siret celebreaza Ziua Mondiala a Apei, pentru a aduce aminte tuturor cetatenilor importanta deosebita pe care o are apa in existenta, conservarea  și dezvoltarea tuturor organismelor vii.

Tema Zilei Mondiale a Apei pentru anul 2018 este „Natura pentru apa” și iși propune sa atraga atentia asupra faptului ca societatea modernă în care trăim este datoare să se inspire din natura pentru a face fata numeroaselor provocari, dintre care cele mai serioase privesc calitatea și cantitatea resurselor de apa. Utilizarea unor solutii bazate pe natura – revitalizarea zonelor umede, restabilirea conectivitatii raurilor cu luncile inundabile, împaduririle sau reîmpaduririle – reprezinta solutii sustenabile și eficiente in sprijinul eforturilor noastre de a reface echilibrul circuitului apei în natura, de a raspunde efectelor schimbarilor climatice și de asigura un cadru pentru dezvoltarea durabila a societatii umane.

Mai mult, se impune un proces de reeducare a omului n sensul reluarii unor procedee traditionale de convietuire cu apele, care contin mecanisme de adaptare i supravietuire,dar care implica un proces ndelungat delntelegere, acceptare i asumare a riscurilor, fie ca este vorba despre masuri de gestionare a inundatiilor, a secetei sau a poluarii apelor.

În vederea sarbatoririi Zilei Mondiale a Apei, Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava a marcat acest eveniment în perioada 14-21.03.2018, prin desfaurarea unor activitati educative în scopul contientizarii importantei pe care o are apa  în viata fiecăruia.

Reprezentanti ai institutiei au participat la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza în vederea jurizarii unor creatii literare și plastice pe tema „Apa vie, apa moarta”,  și desfaurarii unor discutii cu privire la protejarea resurselor de apa  și evitarea poluarii. Elevii clasei a IX-a au prezentat un Power-Point educativ avand scopul conștientizarii importantei pe care o are apa în viata fiecaruia.

Cu elevii clasei a IX-a și a X-a din cadrul Liceul Teoretic Filadelfia s-a organizat o vizita la Barajul Mobil Mihoveni cu scopul de a prezenta tinerei generatii activitatea ce o efectueaza lucratorii din domeniul gospodaririi apelor și faptul ca gospodarirea apelor este imperios necesara, ea reprezentand  un ansamblu  de activitati desfașurate pentru  realizarea mai multor scopuri: combaterea  efectelor  daunatoare  ale apelor, protectia resurselor de apaimpotriva poluarii    și epuizarii cantitative, satisfacerea necesitatilor de apa ale activitatilor umane.

Elevii clasei a II-a din cadrul Scolii Gimnaliaze Ion Creanga Suceava și elevii clasei a IV-a din cadrul Liceului Teoretic Filadelfia au vizitat Laboratorul de Calitatea Apei din cadrul institutiei, unde au asistat la efectuarea demonstrativa a unor analize fizico-chimice și biologice pe probe de apa, pentru a contientiza rolul unei ape de calitate pentru sanatatea mediului înconjurator.

Pentru gospodarii de apa, Ziua Mondiala a Apei este un bun prilej de a atrage tuturor atentia asupra necesitatii utilizarii rationale a resurselor de apa, precum  și importanta colectarii și epurarii apelor uzate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava