MOPAN Suceava

Ministerul Transporturilor va demara o amplă investiţie în construcţia unui nou drum expres pe ruta Siret – Suceava – Paşcani – Bacău  – Focşani – Buzău – Ploieşti. Anunțul a fost făcut de senatorul PNL de Suceava, Gheorghe Flutur, care a declarat că a fost înștiințat de către ministrul de resort, Dan Marian Costescu în urma unei interpelări pe care a făcut-o recent.

Flutur a arătat că Master Planul General de Transporturi prevede construcţia unui nou drum expres (Drumul Siretului), care va fi alcătuit din şase sectoare, între Siret şi Ploieşti.

„Legătura către Bucureşti se realizează prin sectorul de autostradă aflat în operare, A 3, Ploieşti – Bucureşti”, se precizează în răspunsul dat de ministrul Dan-Marian Costescu. Investiţia totală în construcţia acestui drum expres va fi de peste 2,2 miliarde de euro.

Din cele şase tronsoane ale noului drum expres, proiectul pentru porţiunea Siret  – Paşcani prevede o alocare de fonduri de 235,44 milioane de euro, în timp ce pentru tronsonul Suceava Siret este prevăzută suma de 347,99 milioane de euro. Pe de altă parte, în răspunsul trimis de ministrul transporturilor, acesta afirmă că autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ, care trece în apropiere de Drăguşeni,  judeţul Suceava, este o prioritate pe lista de investiţii în infrastructură. Valoarea totală a investiţiei va fi de aproximativ 3,5 miliarde de euro, banii fiind asiguraţi atât din fonduri structurale, cât şi de la bugetul de stat şi din împrumuturi.

Gheorghe Futur a mai spus că ministrul Dan-Marian Costescu l-a informat că anul acesta încep procedurile pentru demararea lucrărilor de intervenţie pe Drumul Naţional 2, pe ruta Fălticeni – Suceava – Siret.

2,2 miliarde de euro pentru un drum expres Siret – Suceava – Ploieşti, 6.7 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (7 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava