• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

În săptămâna care s-a încheiat pe 3 martie2019, Garda Forestieră Suceava a avut o activitate susținută de verificare a respectării regimului silvic pe raza județului Suceava.

Pe lângă controalele în exploatările forestiere sau în cantoanele silvice, s-au efectuat controale privind circulația materialelor lemnoase pe drumurile publice și la operatorii economici care prelucrează/depozitează/comercializează material lemnos.

În total, s-au identificat 25 de cazuri de încălcare a legislații în vigoare, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 102000 lei. În afară de lemnul confiscat fizic, s-au confiscat valoric aproape 200 mc de lemn rotund, 186 mc cherestea rășinoase, cu o valoare de 241000 lei. Majoritatea controalelor care au vizat operatori economici au fost efectuate împreună cu polițiștii suceveni, în cadrul planurilor de acțiune comune.

”Un caz care ne-a atras atenția a fost cel constatat de delegații Gărzii Forestiere Suceava la un operator economic din Brodina: acesta a semnat reprimirea unei partizi la sfârșitul anului trecut, fără a fi consemnat stocul de lemn rămas în partida respectivă. Ulterior reprimirii partizii, a transportat materialul lemnos din pădure în depozit. Doar că, în cazul acesta, legile în vigoare consideră lemnul fără proveniență legală astfel încât s-a impus confiscarea cantității de 77,7 mc lemn rotund rășinoase, cu o valoare estimată la 19036 lei. Pentru expedierea de material lemnos fără proveniență legală a fost aplicată și o amendă de 5000 lei.
Repetăm recomandarea ca operatorii economici forestieri să fie foarte atenți la documentațiile legate de autorizarea, predarea și reprimirea partizilor forestiere, la întocmirea avizelor de însoțire a materialului lemnos, pentru că un lemn, pe care îl consideră recoltat legal la un moment dat, își poate pierde proveniența legală prin nerespectarea obligațiilor impuse de legislația în vigoare”, a afirmat șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava