MOPAN Suceava

Bugetul pentru proiectul „Suceava, capitală culturală europeană 2021” va fi de 25 de milioane de euro, a anunţat miercuri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Cele mai consistente sume ar urma să provină de la Primărie şi de la Guvern care vor contribui fiecare cu câte 10 milioane de euro. Două milioane de euro vor fi alocate de Consiliul Judeţean, ca partener în acest proiect, alte două milioane vor fi atrase de la Uniunea Europeană pe proiecte culturale iar un milion de euro va veni din sponsorizări. Din cele 25 de milioane de euro, 18 milioane vor fi cheltuite pe programe culturale, 3 milioane de euro pe promovare şi marketing şi 4 milioane de euro pe organizare şi personal.

„Ca şi comparaţie Clujul are un buget de 35 de milioane de euro. Bugetul nostru este unul realist şi sustenabil. Am citit acel ghid de candidatură iar sumele variază între 20 şi 80 de milioane de euro, fiecare cât îşi permite. Ca obiective de infrastructură în cultură ne dorim să facem până în 2012 sala polivalentă care va avea şi un rol cultural şi să reabilităm Curtea Domnească”, a declarat Lungu. Ion Lungu a arătat că strategia culturală a Sucevei precum şi documentaţia pentru proiectul „Suceava, capitală culturală europeană 2021” este realizată de firma locală Genesis contra sumei de 10.000 de euro. Ea va fi supusă aprobării Consiliului Local într-o şedinţă extraordinară care va avea loc cel mai probabil pe 8 octombrie atunci când vor fi validate şi asocierile primăriei cu Consiliul Judeţean şi cu Asociaţia „Suceava, capitală culturală europeană” condusă de Carmen Veronica Steiciuc. Primarul a spus că în prezent sunt discuţii referitoare la slogan care trebuie să conţină obligatoriu cuvântul Bucovina şi la logo care trebui să conţină Cetatea de Scaun. Ion Lungu a mai spus că proiectul „Suceava, capitală culturală europeană 2021” va fi depus pe 9 octombrie termenul limită fiind 10 octombrie.

25 de milioane de euro, bugetul pentru proiectul „Suceava, capitală culturală europeană 2021, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava