• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează în zilele 19-20 noiembrie 2015 a doua ediție a concursului studențesc „25 de ore la USV ». Un juriu internațional va evalua capacitatea studenților de a propune soluții eficiente și creative pentru o problemă tehnică importantă a momentului: prelucrarea datelor video în format 3D. Ca şi anul trecut, când a debutat această manifestare, echipe formate din câte trei studenți vor concura în cadrul unei competiții de natură tehnică, care să le testeze abilitățile de dezvoltare hardware și software, dar totodată creativitatea și perseverența.

Tema concursului din acest an va consta în dezvoltarea unei aplicații interactive bazată pe senzorul Kinect al companiei Microsoft. Dificultatea suplimentară a sarcinii va fi dată de timpul limitat (25 de ore) pe care echipele de studenți îl vor avea la dispoziție pentru finalizarea proiectelor proprii. Un juriu internațional, alcătuit din doi invitați de la Universitatea Tehnică din Viena, va evalua capacitatea studenților de a propune soluții eficiente și creative pentru o problemă tehnică importantă a momentului, și anume prelucrarea datelor video în format 3D. Echipa de organizatori, prof. univ. dr. ing. Adrian GRAUR și conf. univ. dr. ing. Radu-Daniel VATAVU, vede în această competiție răspunsul remarcabil pe care Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava îl dă eforturilor manifestate pe plan internațional pentru derularea celebrelor evenimente de tip „hackathon” prin măsurarea unei noi mărimi fizice a dezvoltării în domeniul IT, și anume creativitatea tehnică pe unitatea de timp.

În aprilie 2015, o echipă de studenți ai universităţii sucevene a participat la competiţia internaţională de tehnologii ale realităţii virtuale şi augmentate Virtual Fantasy, categoria Limited Time, competiţie organizată în localitatea Laval, Franţa, ca parte a evenimentului ştiinţific şi industrial Laval Virtual 2015. Pe parcursul competiţiei, care s-a întins pe 30 de ore, studenţii suceveni Constantin SANDU, Sergiu GRIGORIEV şi Deryck Lucian TOMIUC, din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, au reuşit să demonstreze capacităţile lor tehnice, de lucru colaborativ în echipă şi de rezistenţă la efort intelectual susţinut, având ca rezultat implementarea unei aplicaţii interactive 3D de tip muzeu virtual, explorat, folosind echipamente de urmărire a privirii utilizatorului şi tehnici de recunoaştere a semnalelor electrice la nivelul scoarţei cerebrale. Soluţia implementată de echipa universităţii a primit un premiu special din partea juriului care a apreciat noutatea conceptului propus de către studenți, precum şi profesionalismul prezentării acestora, echipa clasîndu-se pe locul doi în ierarhia tuturor celor 15 echipe participante.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava