MOPAN Suceava

Peste 26.800 de oameni au asistat la spectacolele din cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” de la Suceava. Evenimentele au fost găzduite de Cetatea de Scaun și de Muzeul Satului Bucovinean, în perioada 14-18 august.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a afirmat că în total au fost 26.806 vizitatori, față de 25.926 la ediția precedentă. El a spus că actuala ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” și-a atins scopul, în sensul că a crescut numărul vizitatorilor. În opinia sa, creșterea putea fi mai mare însă bugetul nu a permis organizarea în Muzeul Satului a unor spectacole de muzică medievală mai consistente, cu excepția zilei de duminică.

Emil Usu a precizat: „Per ansamblu mulțumim lui Dumnezeu. Ediția a fost una bună care s-a desfășurat fără incidente și fără evenimente deosebite, o ediție la care publicul prezent în zona Cetății a participat și s-a bucurat de spectacole și nu doar de spectacole”. La Festival au fost prezente 34 de trupe cu 504 membri din România, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Ungaria și Turcia.

26.806 de spectatori la Festivalul Medieval de la Suceava. Ursu: ”Creșterea putea fi mai mare însă bugetul nu a permis organizarea în Muzeul Satului a unor spectacole de muzică medievală mai consistente”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava