Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto60 poze în acest set

Nu mai puțin de 26 de producători de mere participă, sâmbătă și duminică, la ediția de anul acesta a Târgul Mărului din municipiul Fălticeni. După o pauză de câțiva ani în organizarea acestui târg, în timpul pandemiei de coronavirus, merele de Fălticeni sunt prezente din nou în centrul acestui municipiu, unde producătorii le oferă sucevenilor o diversitate de soiuri și produse din fructe. A XVII-a ediție ”Târgul Mărului” este organizată de Primăria Fălticeni în parteneriat cu Asociaţia „Produs în Bucovina” şi Consiliul Judeţean Suceava, târgul având loc pe străzile din jurul Pieţei „Nada Florilor”. La târg nu sunt prezenți doar pomicultorii din zonă, ci și furnizori de materiale şi produse specifice pentru agricultură, producători şi procesatori de lapte şi carne, piscicultori, apicultori, legumicultori şi meşteri populari.

La deschiderea târgului a fost prezent primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, alături de reprezentanți din conducerea Consiliului Județean, parlamentari de Suceava și lideri politici suceveni. Astfel, la deschidere au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședinții CJ Suceava, Niculai Barbă și Vasile Tofan, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, precum și deputatul PNL Bogdan Gheorghiu. La deschiderea târgului a participat și liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care a venit însoțit de directorul Casei de Comerț „Unirea”, Marian Cotoi, precum și senatorul PSD de Suceava, Gheorghiță Mîndruță.

Deschiderea oficială a însemnat vizitarea standurilor producătorilor de mere, dar și a celor de produse din lapte și carne, oficialitățile discutând cu aceștia despre problemele cu care se confruntă, dar și despre modul în care pod fi sprijiniți pentru a-și valorifica cât mai bine produsele.

Primarul Cătălin Coman: „Vrem să reușim să îi convingem pe fălticeneni, pe sucevenii, pe românii să consume tradiționale românești”

 

După vizitarea standurilor, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a adresat o invitație către toți sucevenii să vină la târg și să cumpere merele de Fălticeni, dar și celelalte produse expuse. „Ne bucurăm de o vreme frumoasă astăzi la Fălticeni, iar fălticenenii sunt oameni primitori și ospitalieri. Cu atât mai mult ne bucură faptul că reușim, într-un proiect frumos, să arătăm ce avem mai bun în ceea ce privește parte de măr, de produse tradiționale românești. Mulțumim Consiliului Județean pentru sprijinul și ajutorul dat în realizarea acestui proiect comun. Și faptul că reușim să fim întotdeauna cei care promovează și mediatizează produsele noastre cele mai bune nu poate decât să ne bucure, pentru că este o obligație până la urmă a administrației publice locale. Sunt lucruri foarte frumoase care se întâmplă aici în centrul municipiului Fălticeni. Și sunt convins că facem un lucru bun pentru că producătorii din zona noastră, producătorii de mere, cei care au preparate din carne, patiserie, lactate, brânzeturi merită cu adevărat să le oferim șansa să arate ceea ce au mai bun și mai frumos. Vrem să reușim să îi convingem încet-încet pe fălticeneni, pe suceveni, pe români să consume tradiționale românești”, a spus Cătălin Coman. El a precizat că la târg sunt prezenți atât pomiculturi din Fălticeni, dar și din localitățile învecinate, respectiv Rădășeni, Vulturești sau Preutești. „E o zonă bună care s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp pentru că sunt și aceste fonduri europene care le permit fermierilor să se dezvolte, cu reconversia și cu rezolvarea problemei livezilor vechi care au fost înlocuite cu material pomicol nou. Și lucrurile încep încet-încet să se vadă. Iar anul acesta nu este nici un secret, merele sunt foarte bune aici în zona Fălticeni și vă invit pe toți să cumpărați mere de Fălticeni”, a transmis Cătălin Coman.

Întâlnire între Gheorghe Flutur și Ioan Stan, cu o discuție scurtă despre mere

 

Prezenți la Târgului de Mere de la Fălticeni, liderii PNL și PSD Suceava, Gheorghe Flutur, respectiv Ioan Stan au avut o scurtă întâlnire. După ce a cumpărat câteva kilograme de mere și pere, Gheorghe Flutur s-a salutat cu Ioan Stan, cei doi având doar o scurtă discuție despre mere și despre soiurile care sunt expuse la vânzare de producători. După ce s-au salutat din nou, fiecare dintre cei doi lideri politici județeni și-au continuat vizita în cadrul târgului.

 

Spectacole de muzică populară pentru participanții la târg

În programul celor două zile de târg sunt incluse și momente folclorice, pe scena din centrul Fălticeniului urmând să evolueze ansambluri folclorice, formaţii artistice şi solişti de la Clubul Copiilor Fălticeni, Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” şi unităţile şcolare din urbea de pe Șomuz. Invitat special va fi Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Asociaţia <Produs în Bucovina> va organiza o tombolă pentru soliştii şi formaţiile artistice care vor urca pe scenă, premiile fiind oferite de membrii asociaţiei.

De asemenea, Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” va găzdui în cadrul Târgului seminarul „Cercetarea, inovarea şi bunele practici în valorificarea bogăţiei livezilor”.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava