Concert pascal
MOPAN Suceava

Direcţia de Sănătate Publică Județeană Suceava, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Suceava, celebrează în data de 26 iunie 2022, Ziua Internaţională de Luptă împotriva Consumului şi Traficului de Droguri.

În cursul zilei de duminică, 26 iunie 2022, în intervalul orar 16:00-20:00, specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava și ai Direcției de Sănătate Publică Județeană Suceava își unesc forțele pentru a transmite un mesaj important către întreaga comunitate suceveană „Lumea drogurilor nu este lumea ta!”.

Echipe din cadrul celor două instituții, sprijinite de rețeaua de Voluntari Antidrog vor fi prezente în mijlocul comunității, desfășurând activități de prevenire a consumului de droguri și de îndrumare adecvată, în locațiile cele mai importante din această perioadă : zona centrală a municipiului Suceava și parcul de distracții amplasat în zona comercială – lunca Sucevei.

Actualul context de sărbătoare a orașului, cu un aflux mare de persoane de toate vârstele va crea cadrul optim pentru derularea de acțiuni punctuale care au un scop fundamental, și anume protejarea dreptului la sănătate pentru cei mai vulnerabili, inclusiv pentru copii și tineri, pentru persoanele care consumă droguri și pentru persoanele care au nevoie de servicii de asistență integrată în adicții. Din cadrul DSP Suceava vor participa un medic specialist în sănătate publică și doi asistenți medicali comunitari, care vor pune la dispoziția persoanelor interesate informații privind riscurile la care sunt supuși consumatorii droguri, efectele drogurilor asupra sănătății pe termen lung, precum și promovarea unui stil de viață sănătos: alimentație corectă, sport, odihnă, gestionarea corectă a stresului.

Pentru a veni în ajutorul adolescenților care se confruntă cu probleme legate de droguri, Agenția Națională Antidrog derulează gratuit și sub garanția confidențialității, de luni până vineri, programul de consiliere psihologică SAFE SPACE.

Alegerile pe care un tânăr le va face astăzi, vor crea adultul care va confrunta problemele din societatea de mâine.

Lansăm astfel un apel și îi așteptăm pe toți cei interesați în abordarea acestui subiect, la punctul de informare care va fi special amenajat în acest sens în zona pietonală a esplanadei municipiului Suceava.

Invităm sucevenii care doresc să afle mai multe informatii referitoare la prevenirea consumului de droguri, alcool, ori alte substanțe cu efect psihoactiv, precum și în domeniul promovării unui stil de viață sănătos, fără abuzuri sau alte provocări riscante, să urmărească noutățile noastre pe paginile proprii de Facebook (https://www.facebook.com/DSPSuceava.ro/ și https://www.facebook.com/people/Centrul-de-Prevenire-Evaluare-si-Consiliere-Antidrog-Suceava/100069343683985/ )

„Lumea drogurilor nu este lumea ta!”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava