MOPAN Suceava
  • 260 de persoane de persoane cu dizabilitati, de etnie roma sau cu varsta peste 18 ani si care au parasit sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului se pot inscrie la cursuri de calificare de lunga durata
  • cursurile de calificare se desfasoara in meserii precum Lucrator in cultura plantelor, Florar –decorator, Lucrator in comert sau Ospatar

260 de persoane cu dizabilitati, de etnie roma sau cu varsta peste 18 ani si care au parasit sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului se pot inscrie la cursuri de calificare de lunga durata in meserii precum Lucrator in cultura plantelor, Florar –decorator, Lucrator in comert sau Ospatar.

Cursurile se adreseaza persoanelor cu rezidenta sau domiciliul in judetele Bacău, Botoşani, Iaşi, Suceava si Vaslui si care pot dovedi ca fac parte dintr-o anumita categorie vulnerabila (persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma sau tineri cu varsta peste 18 ani si care au parasit sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului) si se deruleaza pe durata a 360 de ore (nivel 1 de pregatire) sau 720 de ore (nivel 2 de pregatire).

Mai mult, persoanele inscrise la cursurile de calificare vor participa la un program de informare si consiliere profesionala, pentru a creste sansele acestora de angajare. Astfel, in cadrul sesiunilor de grup persoanele inscrise vor invata sa isi pregateasca un CV si o scrisoare de intentie pentru angajare.

In urma cursurilor, participantii vor obtine un certificat de atestare a competentelor dobandite eliberat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, precum si o subventie in valoare de 1400 lei.

In cadrul cursurilor, participantii pot dobandi urmatoarele competente:

  • Lucrator in cultura plantelor: planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete;
  • Florar –decoratorrecolteaza florile respectând stadiul de dezvoltare al acestora si conditiile optime de recoltare, în functie de tipul speciei de cules; prelucreaza materialul vegetal în vederea asamblarii în aranjamente florale, debarasând si prelucrând tijele florale, executând lucrari de conditionare si conservare; pregateste florile taiate si materialul vegetal, sortând florile pe categorii de calitate, depozitând buchetele si materialul vegetal uscat în conditii adecvate; realizeaza si îngrijeste aranjamente florale diverse în functie de scopul utilizarii; valorifica florile si aranjamentele florale.
  • Lucrator in comert: comunica cu clientii magazinului (punctului de vanzare), organizeaza cadrul general de deschidere si inchidere a activitatii magazinului (punctului de vanzare), efectueaza vanzari, incaseaza contravaloarea marfii, prezinta produsele si serviciile aferente vanzarii, promoveaza imaginea magazinului (punctului de vanzare), mentine stocurile si necesarul de monetar de rezerva, verifica stocurile cu vanzarile, intocmeste documentele specifice activitatii de vanzare, precum si raporteaza activitati de vanzare.
  • Ospatarsatiface exigenţele clienţilor pentru revenirea acestora în restaurant, prin tehnici de profesionale de prezentare şi servire a preparatelor culinare, băuturilor şi altor produse comestibile. Indeplineste cu succes rolul de primire, de stabilirea a relaţiei, servire şi asistare la plecarea clienţilor, asigură clientela restaurantului.

Persoanele interesate pot solicita mai multe informatii la sediul Fundatiei de Sprijin Comunitar Bacău, Str. Marasti nr. 32 bis, Bacau sau la email: fsc@fsc.ro si Tel./fax (004) 0234 585658.

Cursurile de calificare derulate in judetele Bacău, Botoşani, Iaşi, Suceava si Vaslui fac parte din proiectul „SANSA-Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate”. Proiectul este implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL şi Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la ocupare si informare pentru 1140 de persoane din 3 regiuni: Bucuresti – Ilfov, Sud – Est si Nord – Est, in vederea combaterii excluziunii sociale si marginalizarii persoanelor vulnerabile din cele 3 regiuni metionate.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava