Concert pascal
MOPAN Suceava
  • Asociaţia React lansează proiectul „Şansa unei vieţi mai bune pentru femeile din regiunea Nord Est”.
  • Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile (S.A.F.I.R.) Nord Est va fi produsul principal al proiectului
  • 280 de femei vor fi ajutate să se angajeze sau să îşi deschidă o afacere în domeniul îngrijirilor la domiciliu

Asociaţia React lansează un proiect care vine în întâmpinarea nevoilor de angajare şi de calificare profesională a femeilor din nord estul României. SAFIR Nord Est, din proiectul „Şansa unei vieţi mai bune pentru femeile din regiunea Nord Est”, ajută femeile vulnerabile social să se angajeze sau să îşi deschidă o afacere.

În cadrul proiectului, 280 de femei din regiunea nord est vor urma cursuri de calificare recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Varstince şi de Ministerul Educaţiei Naţionale. SAFIR îşi propune atât formarea profesională a femeilor înscrise în proiect, cât şi familiarizarea cu drepturile şi şansele lor pe piaţa muncii.

Ulterior participării la cursurile acreditate de antreprenoriat, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi de îngrijitor de vârstnici la domiciliu, va fi creată o reţea profesională. Scopul reţelei este să susţină cursantele şi după ce primesc certificatele de absolvire. Acestea vor avea la dispoziţie o platformă online de legătură cu potenţiali angajatori şi cu experţi care să le ofere sfaturi. De asemenea, platforma va intermedia schimbul de bune practici între absolvente.

Mai mult, proiectul acţionează asupra mediului de viaţă al cursantelor. Astfel, pentru a încuraja comunitatea să le susţină, vor fi organizate şase sesiuni de instruire, locale, pentru promovarea egalităţii de şanse şi a incluziunii sociale şi economice a femeilor. La sesiuni este aşteptată participarea instituţiilor mass-media, a potenţialilor angajatori şi a angajaţilor din organizaţii neguvernamentale.

„În Asociaţia React, mai mult de 50% dintre persoanele angajate sunt femei. Credem că orice femeie are dreptul la un loc de muncă şi la o calificare. Mai mult, într-o societate bazată pe consum, toate persoanele, indiferent de sex, trebuie susţinute de comunitate, atunci când vor un loc de muncă. De aceea, prin proiectul „Şansa unei vieţi mai bune pentru femeile din regiunea Nord Est”, oferim şansa dezvoltării personale şi profesionale unui număr de 280 de femei vulnerabile social. Le vom ajuta să se angajeze sau să îşi deschidă propria afacere şi vom interveni asupra atitudinii comunităţii faţă de femeia activă profesional. Educaţia şi susţinerea celor din jur, oferă oricărui om curajul de a deveni un membru activ al societăţii.” (Anca Ştefan, Preşedinte Asociaţia React)

Pentru a întări stima de sine a femeilor participante în proiect şi pentru a le stimula creativitatea, va fi organizat un concurs de idei de afaceri cu cinci premii. În plus, cele mai ambiţioase 12 cursante vor fi incluse într-o campanie prin care poveştile lor de succes vor fi promovate ca exemple de bună practică în comunitatea din care provin.

În 18 luni, 280 de femei vor deveni active profesional, iar imaginea comunităţii despre femeie ca antreprenor sau ca angajat, se va îmbunătăţi.

Şansa unei vieţi mai bune pentru femeile din regiunea Nord Est” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Investeşte în Oameni!

***

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societăţii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunităţile vizate. Organizaţia activează în trei domenii: sănătate publică, educaţie şi integrare socială, are 5 sucursale în care lucrează mai mult de 30 de angajaţi şi peste 200 de voluntari. Până în prezent, Asociaţia React a obţinut 9 premii de excelenţă – naţionale şi internaţionale şi a contribuit la salvarea a mai mult de 150.000 de vieţi omeneşti. www.asociatiareact.ro.

Pentru informaţii suplimentare, sunteţi rugaţi să o contactaţi pe Andreea Rotaru, Manager de comunicare în cadrul Asociaţiei React, tel: 0723212249, e-mai: andreea.rotaru@asociatiareact.ro.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava