În cursul zilei de joi, 17 decembrie a.c., procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu lucrători de poliţie din cadrul IPJ Suceava au efectuat 29 de percheziţii domiciliare pe raza județului Suceava, dintre care 23 la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală, spălare de bani și bancrută frauduloasă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015 pe raza judeţului Suceava s-a constituit un grup infracțional organizat format din patru suspecţi, grup la care ulterior au aderat şi alte persoane şi care prin intermediul unor societăţi comerciale au desfășurat activități de evaziune fiscală în domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro.
„Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi a inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul DIICOT.

29 de percheziţii în judeţul Suceava într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava