MOPAN Suceava

În ultimele 24 de ore, efective compuse din 283 de  polițiști, 120 de polițiști locali, 23 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale și 130 de jandarmi au verificat la domiciliu persoanele aflate în autoizolare, locațiile de carantinare sau a societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență, anunță Prefectura Suceava.

Au fost verificate 3.640 de persoane aflate în autoizolare sau/ și carantină și 104 unități economice. În urma acțiunilor au fost aplícate  198 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr 3, respectiv încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, valoarea acestora fiind de 337.885 lei. A mai fost aplicată o sancțiune în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea măsurii de autoizolare la domiciliu.

La data prezentului comunicat se află în izolare voluntară la domiciliu 4.640 de persoane (inclusiv membri ai familiei) și 373 de persoane în carantină.

Reamintim că de miercuri, 25.03.2020, ora 12.00 este în vigoare Ordonanța Militară nr. 3/ 24.03.2020 conform căreia este interzisă circulația tuturor persoanelor înafara locuinței/ gospodăriei cu excepția:

– deplasării în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi

– asigurării de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor  si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale.

– asistentei medicale care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

– motivelor justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;

– deplasărilor in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.

– deplasărilor pentru donarea de sânge la centrele de transfuzie sangvină

– deplasării în scop umanitar sau de voluntariat

– deplasării pentru realizarea de activități agricole

– deplasării producătorilor pentru comercializarea de produse alimentare

Circulația persoanelor care au împlinit 65 de ani în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familia, deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Circulația persoanelor care au împlinit 65 de ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava