Asociația culturală Punctart și Teatrul Municipal „Matei Vișniec” deschid ușile pentru un nou spectacol, a cărui premieră va avea loc pe 14 noiembrie, de la ora 19:00. Până atunci însă, vă invităm la teatru în cadrul unor repetiții deschise ce vor avea loc în data de 8  noiembrie de la ora 19:00 și 9 noiembrie, de la ora 13:00 și ora 19:00. La acestea, accesul este liber și în limita locurilor disponibile.

„3 Surori” este un spectacol despre oameni aflați în căutarea fericirii, blocați în reprezentarea fericirii și niciodată fericiți. Prozorovii trăiesc în trecut, în viitor, dar niciodată în prezent, iar viața trece fără menajamente pe lângă ei, la fel ca anotimpurile.

Spectacolul are ca punct de pornire piesa de teatru Trei Surori de A. P. Cehov tradusă și adaptată de Raluca Rădulescu. Regia este semnată de Catinca Drăgănescu, scenografia și costumele de Andreea Simona Negrilă, coregrafia este realizată de Simona Deaconescu și Mariana Gavriciuc, light & video design-ul sunt creația lui Dan Băsu, iar muzica e interior8. Coordonatoarea proiectului este Catrinel Bejenariu, co-fondatoare Punctart. Distribuția esteformată din Cosmin Panaite, Delu Lucaci, Cristina Florea, Diana Lazăr, Clara Popadiuc,Sergiu Moraru, Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Butnaru, Alexandru Marin, Sebastian Bădărău.

„3 Surori Loading Culture” este un proiect inedit de teatru și cercetare culturală, destinat tinerilor, dezvoltat de o echipă interdisciplinară de peste 20 de artiști și specialiști dinSuceava, Iași, București.Spectacolul „3 Surori” este al doilea proiect din cadrul platformei „Loading Culture”, o inițiativă Punctart, un demers de familiarizare a generației tinere cu un text universal privit dintr-o perspectivă modernă, un nou limbaj scenic care integrează noile tehnologii. Primul spectacol din cadrul platformei, „iHamlet”, produs în 2016 în colaborare cu Teatrul Excelsior din București, se bucură de succes în rândul adolescenților și a fost denumit de către Cristina Modreanu în Dilema Veche „cel mai bun spectacol pentru publicul tânăr”.

Le mulțumim partenerilor proiectului ― Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, Hubrica, Redu și Asociația Mai Bine. Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și UNITER. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre Asociația Punctart

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinarăde artiști profesioniști. În doi ani, Punctart a devenit o platformă de dialog, un spațiu de întâlnire între mediul artistic independent, instituțiile publice și mediul privat. Pentru că mediul cultural contemporan are nevoie de un canal de comunicare nou, distinct, Punctart dezvoltă produse culturale interdisciplinare care cercetează relația dintre artă și comunitate,prin utilizarea noilor tehnologii.

3 Surori

de A.P. Cehov

Traducere și adaptare: Raluca Rădulescu

Regie: Catinca Drăgănescu

Scenografie și costume: Andreea Negrilă

Coregrafie: Simona Deaconescu, Mariana Gavriciuc

Muzică: interior8

Light&Video Design: Dan Băsu

Coordonator proiect: Catrinel Bejenariu

Distribuția:

Prozorov Andrei Sergheevici – Cosmin Panaite

Natalia Ivanovna, logodnica și mai târziu soția lui – Delu Lucaci

Olga, sora lui, Cristina Florea

Mașa, sora lui – Diana Lazăr

Irina, sora lui- Clara Popadiuc

Kulâghin Fiodor Ilici, profesor de liceu, soțul Mașei – Sergiu Moraru

Verșânin Aleksandr Ignatievici, arhitect, director – Cătălin Ștefan Mîndru

Tuzenbah Nikolai Lvovici, arhitect – Horia Butnaru

Salionâi Vasili Vasilievici, inginer – Alexandru Marin

Cebutâkin Ivan Romanovici, medic – Sebastian Bădărău

 

Finanțatori: AFCN, UNITER

Parteneri: INCFC, Hubrica, Redu, Mai Bine

Sponsori: Mae, Grid, Suct

 

Durata spectacolului: 2h 40 min. (cu pauză)

Prețul unui bilet la premieră este 25 de lei.

Relații și rezervări, la telefon: 0759048677

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava