• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.
Galerie foto74 poze în acest set

Festivalul de Artă Medievală de la Suceava aflat la a zecea ediție a debutat joi seară cu parada cavalerilor cu făclii. Aproximativ 300 de cavaleri și domnițe au străbătut municipiul reședință de județ pe traseul Obcini – George Enescu – Primărie – Bulevardul Ana Ipătescu – Biblioteca ”I.G Sbiera” fiind aplaudați de sucevenii care în ciuda ploii care la un moment dat a început să cadă torențial au umplut trotuarele. Alaiul nu a mai ajuns la punctul terminus, Cetatea de Scaun.

Uzi leoarcă, participanţii la paradă s-au oprit în zona Bibliotecii, de unde au plecat spre locurile în care sunt cazaţi.

Cei mai încântați au fost ca în fiecare an copiii care au văzut cum personajele din povești au devenit realitate. Parada cavalerilor cu făclii  a fost condusă ca și anul trecut de vestitul toboșar al Cetății Sighișoara și a fost atent coordonată de directorul Muzului Bucovinei, Emil Ursu.

Festivalul de Artă Medievală va avea loc în perioada 11 – 14 august  la Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean, unde, cavaleri, domniţe, păpuşari şi cascadori vor oferi publicului, ca în fiecare an , turniruri , spectacole cu foc, cu foc și lasere, dansuri medievale, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru pentru copii, muzică medievală și tradițională, tir cu arcul. Deschiderea oficială este programată pentru ziua de vineri, 12 august, de la ora 17:30 când actorul Marius Rogojinschi va veni în faţa publicului cu monologul lui Ştefan cel Mare din piesa ”Apus de Soare”, de Barbu Ştefănescu Delavrancea.

În fiecare zi a festivalului, cu excepția zilei de 13 august decretată zi de doliu național în Muzeul Satului Bucovinean vor avea loc spectacole de muzică medievală. În plus faţă de ediţiile anterioare, în şanţul de apărare vor fi zilnic spectacole cu focuri şi lasere, a crescut numărul păsărilor de pradă cu care sunt oferite spectacole de dresaj, a fost deschisă expoziţia permanentă, iar vizitatorii pot face plimbări călare sau cu trăsura trasă de ponei (pentru copii), în şanţul de apărare. De asemenea, a crescut numărul trupelor care prezintă spectacole.

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” este organizat de Primăria municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei.

Programul complet al Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” ediţia 2016 poate fi accesat la următoarea adresă: https://www.svnews.ro/festivalul-de-arta-medievala-stefan-cel-mare-din-suceava-are-loc-in-perioada-11-14-august-2016/77708/

300 de cavaleri și domnițe au defilat cu făclii în deschiderea Festivalului Medieval de la Suceava, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Timp liber
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava