Concert pascal
MOPAN Suceava

301 persoane sunt infectate cu COVID-19 la Centrul de Recupare Neuropsihiatrică Sasca Mică din comuna Cornu Luncii, din care 242 de beneficiari și 59 de personal de îngrijire dar sunt asimptomatici. Anunțul a fost făcut astăzi dimineață de directorul executiv interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Elena Manuela Trifan.

Aceasta a declarat că rezultatele la teste au venit noaptea trecută. ”Primul caz care ne-a determinat să efectuăm testarea întregului efectiv aflat în centru a fost confirmat la un pacient în data de 16 aprilie. După depistarea acestuia am procedat la testarea întregului efectiv de beneficiari un număr de 369 de persoane și a întregului efectiv de personal de îngrijire 86 de cadre. Din cei 369 de beneficiari 242 au fost depistați pozitiv iar din cele 86 de cadre 59 pozitive. Cadre însemnând asistente, infirmiere, paznici și personal auxiliar aflat în centru de două săptămâni în condițiile Ordonanței Militare 8. Activitatea era organizată la modul o parte din personal timp de două săptămâni îngrijește beneficiarii urmând ca la două săptămâni personalul să se schimbe”, a relatat Trifan.

Aceasta a precizat că cei 127 de beneficiari găsiți negativ la coronavirus au fost izolați într-o zonă sigură a centrului iar pentru cadrele medicale depistate pozitive se discută două variante și anume internarea lor în spital sau cazarea lor într-o locație pentru următoarele două săptămâni tocmai pentru a se evita intrarea lor în familii și posibila infectare acestora.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava