MOPAN Suceava

Cetățenii municipiului Suceava au depus un număr de 32 de proiecte în valoare totală de 3,5 milioane de euro pentru a fi finanțate anul viitor din bugetul Primăriei în cadrul acțiunii de bugetare participativă, a anunțat primarul Ion Lungu. Este vorba de proiecte care vizează siguranța rutieră, infrastructura, spațiile verzi, locurile de joacă, digitalizarea activitățile sportive. Lungu a menționat că perioada de depunerea proiectelor s-a încheiat urmând să aibă loc selecția știut fiind faptul că în final vor intra la finanțare proiecte în valoare totală de un milion de euro, adică de maxim 100.000 de euro fiecare. Ion Lungu a subliniat că trei proiecte au fost respinse din start.

”Din start trei proiecte nu sunt eligibile. Conform regulamentului aprobat trebuie să aibă valoarea de maxim 100.000 de euro. Este vorba de un proiect de lărgire de drum, asfaltare, parcare la piața en-gros de legume fructe în valoare de un milioan de euro. Sigur nu se poate în primul rând de ce? Acolo noi avem doar 35 de ari de teren apoi acel drum nu putem să-l lărgim pentru că sunt proprietari privați. Al doilea proiect pasaje pietonale subterane și supraterane în zone aglomerate în valoare de 500.000 de euro. Nu se poate că e peste 100.000 de euro apoi un pasaj costă 5 milioane de euro nu 500.000 dar alta e problema cea mai delicată. Au fost discuții și în zona spitalului și a bazarului e vorba că sunt utilități, magistralele de încălzire, de apă, canalizare și gaze și nu ai cum să le deviezi. Valoare 500.000 de euro. Al treilea proiect reabilitare și modernizare parcare, loc de joacă în zona punctului termic Obor de pe strada Mihai Viteazu în valoare de 200.000 de euro”, a explicat Lungu.

Primarul Ion Lungu a ținut să mulțumească sucevenilor care au depus proiecte

Cele 29 de proiecte rămase în competiție vor intra în faza de vot care se va desfășura în perioada 25-29 noiembrie când vor fi prioritizate. Selecția finală se va face în perioada 2-13 decembrie. Lista finală cu proiectele care vor fi finanțate va fi cunoscută pe 15 decembrie. Primarul Ion Lungu a ținut să mulțumească sucevenilor care au depus proiecte lucru care în opinia sa arată interesul lor pentru această modalitate de colaborare cu municipalitatea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava