MOPAN Suceava

Vineri, 2 aprilie, Sectorul Agro-silvic bisericesc, în colaborare cu Sectorul Misiune, Departamentul Activități Tineret, Tabere, Proiecte Școli și Parohii au organizat o acțiune de plantare în cadrul evenimentului „Luna pădurii”, care debutează anual la 15 martie și se încheie la 15 aprilie.

La acțiune au participat mai mulți tineri voluntari, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni, care au avut ocazia să participe alături de specialiștii silvici la plantarea unei noi păduri, înțelegând astfel cum ia naștere o pădure.

Acțiunea de împădurire a avut loc la Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești, cantonul silvic Igoaia, UP I Ilișești, u.a. 95H, pe o suprafață de 5.000 mp. Tinerii voluntari au avut ocazia să planteze 2.000 de puieți de molid, paltin, frasin și fag.

Campania are menirea de a conștientiza în rândul tinerilor rolul pe care pădurea îl are prin funcțiile sale economice, ecologice și sociale.

De asemenea, sunt promovate acțiunile de voluntariat prin implicarea tinerilor, a asociațiilor, a mediului economic, precum și a specialiștilor silvici pentru ca prin astfel de campanii toți cei implicați să poată participa activ la regenerarea suprafețelor de pădure prin împădurire.

Educarea tinerei generații pentru a înțelege rolul multiplu pe care îl reprezintă pădurea este foarte importantă deoarece doar printr-un echilibru între multiplele funcții pe care le are pădurea se va reuși satisfacerea nevoilor populației, atât de lemn pentru activități curente și dezvoltare economică, cât și de protecție sau de recreere.

Structurile silvice din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților administrează 16.200 ha de pădure, aflate în proprietatea unităților de cult. În anul 2021 specialiștii silvici din cadrul Ocolului Silvic Bisericesc Ilișești vor realiza lucrări de împădurire și completare a regenerărilor pe o suprafață de 10 ha de teren, plantând 36.000 de puieți din care 26.600 puieți de molid, 5.200 de puieți din speciile paltin, frasin, fag și 4.200 de puieți de larice.

Acțiunile de plantare în care sunt implicați voluntari vor continua în perioada următoare și la Ocolul Silvic Silva-Bucovina, care administrează suprafețe de pădure aflate în proprietatea unităților de cult din cadrul protopopiatelor Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava