MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat că prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDL) 2015 – 2018, în judeţul Suceava sunt finanţate 118 de proiecte de invetiţii în toate cele 114 de localităţi. Nechifor anunţat într-o întâlnire cu primarii că valoarea totală a celor 118 proiecte de investiţii este de 378,645 de milioane de lei. Nechifor a precizat că din cele 118 de proiecte, 24 sunt pentru alimentări cu apă, cu o valoare de 69,28 milioane de lei, alte 12 sunt pentru lucrări la reţelele de canalizare, cu valoarea de 58,262 milioane de lei. Şeful administraţiei judeţene a mai spus că alte 23 de proiecte sunt pentru lucrări la şcoli şi grădiniţe, în sumă de 34,105 milioane de lei, iar opt proiecte au fost aprobate pentru investiţii în poduri și podețe, valoarea lor fiind de 6,846 milioane de lei.

Cătălin Nechifor a subliniat că cea mai mare sumă de bani, de 219,137 milioane de lei a fost alocată pentru 51 de proiecte pentru investiţii în drumuri. „Ponderea cea mai mare o au proiectele pentru drumuri, dar mă bucur că am reuşit să integrăm un număr important de şcoli şi grădiniţe”, a spus Nechifor, care i-a îndemnat pe primarii localităţilor în care se realizează proiectele pentru şcoli şi grădiniţe să realizeze lucrările necesare pentru a obţine autorizaţiile ISU.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că din totalul celor 118 de proiecte, 12 sunt obiective noi aprobate prin PNDL. Astfel, proiecte noi pentru lucrări la grădiniţe au fost aprobate în Adâncata, Fălticeni, Hănţeşti, Hârtop, Marginea, Valea Moldovei şi Voitinel. Alte trei proiecte noi au fost aprobate pentru investiţii în şcoli, în localităţile Adâncata, Marginea şi Todireşti, în timp ce două proiecte noi sunt pentru lucrări la un pod din valea Moldovei şi la un drum din comuna Brodina.

Nechifor a subliniat că lucrările trebuie să fie urgentate, mai ales că „este total aiurea să ai banii necesari şi firmele nu lucrează”. El le-a mai solicitat primarilor să găsească soluţiile pentru a deconta cât mai repede sumele pentru lucrări. Nechifor i-a îndemnat pe primari „să fie harnici” şi să urgenteze lucrările din cadrul acestor proiecte având în vedere că dispun de toate fondurile necesare.

378,6 milioane de lei alocate judeţului Suceava pentru finanţarea a 118 obiective de investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava