Concert pascal
MOPAN Suceava

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a aprobat toate dosarele eligibile depuse de pacienții cu afecțiuni oncologice, care necesită tratament cu molecule. În județul Suceava sunt acum 38 de beneficiari ai tratamentului cu molecule aprobat de comisiile de experți ai CNAS.

La nivelul județului Suceava, în cursul anului 2014, un număr de 61 pacienți cu afecțiuni oncologice au beneficiat de tratament cu medicamente aprobate de comisiile menționate.

” Pentru ca pacienții să beneficieze de aceste tratamente aprobate de comisiile CNAS, dosarele medicale depuse la CAS Suceava se transmit lunar, la CNAS, în primele 10 zile ale fiecărei luni. Comisiile de specialitate ale CNAS le analizează, iar pentru dosarele complete şi care corespund criteriilor de includere se aprobă inițierea sau continuarea tratamentului. În momentul în care deciziile de aprobare se transmit pe fax instituției noastre, le comunicăm medicilor specialiști oncologi și hematologi care au în evidență pacienții, în vederea prescrierii tratamentului.
La acest moment avem în evidență un număr de 38 de beneficiari ai tratamentului cu molecule aprobat de comisiile de experți ai CNAS”, a declarat Anda Sălăgean, purtător de cuvînt al CAS Suceava.

Potrivit CNAS, la nivel național, 8.607 de bolnavi cu afecțiuni oncologice beneficiază acum de tratament cu molecule scumpe, cu aprobarea CNAS, cu peste 1.000 de pacienți mai mult decât la începutul anului. În ultimii ani, numărul total al bolnavilor cu afecțiuni oncologice care au acces la tratament a crescut, în medie, cu 3.000 de pacienți pe an, ajungând de la 90.474 de bolnavi, în 2008, la 108.000 de bolnavi, în 2014.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava