Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Suceava, în această dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, în județul Suceava se înregistrează un număr de 4.335 de persoane declarate vindecate.

De asemenea, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 18 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 20 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 582 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 159 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 114 pacienți sunt în zona tampon și 309 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 159 pacienți diagnosticați Covid- 19, 103 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 46 forme ușoare, iar 10 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 310 de paturi libere din care 30 pentru pacienți Covid-19, 190 în sectorul Non-Covid și 90 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 5 paturi pentru pacienți non- Covid, 1 pat pentru pacienți Covid și 25 de ventilatoare din care 6 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 72 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 42.708, în ultimele 24 de ore fiind testate 454 persoane.

În cursul zilei de astăzi, în județul Suceava se află în carantină 388 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 58 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cursul zilei de 27 august 2020 politistii au desfasurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdictiilor impuse 414 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 39 de societăți  comerciale și au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a ținut să le mulțumească celor care au înțeles să respecte cu strictețe normele de distanțare fizică și igienă, și face un apel către toți cetățenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă precum și recomandările specialiștilor epidemiologi.

„Este important să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus, pentru a nu fi în situația de a impune noi restricții suplimentare la nivelul unor localități din județ”, a transmis Prefectul Județului Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava