Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe data de 4 aprilie, în peste 20 de oraşe din ţară, vor avea loc mai multe proteste şi manifestaţii împotriva explorării/exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Lista oraşelor în acest moment este următoarea: Bucureşti, Bârlad, Alba Iulia, Arad, Sibiu, Brasov, Târgu Neamț, Mangalia, 2 Mai, Călărași, Piatra Neamt, Slatina, Galați, Timișoara, Oradea, Iași, Buzau, Costinesti, Buziaş, Cluj Napoca, Vaslui, Suceava, Craiova, Codlea si numarul lor este în creştere.

• Cerem anularea hotărârilor de guvern prin care s-au aprobat în mod ilegal acordurile de explorare, dezvoltare şi exploatare emise pentru mai multe companii, printre care Chevron, East West Petroleum şi Clara Petroleum, în Dobrogea, Vaslui, respectiv judeţele Bihor, Arad şi Timiş. Cerem interzicerea prin lege a metodei fracturării hidraulice şi realizarea studiului de impact şi asupra mediului. În fiecare oraş se vor depune petiţii la Prefecturi, ca procedură prealabilă pentru anularea hotărârilor de Guvern;

• Ne opunem oricărei ingerinţe din partea corporaţiilor în scrierea legislaţiei româneşti, în dauna interesului cetăţeanului. Denunţăm corupţia la nivel înalt care serveşte interese anti-cetăţeneşti. Luptăm pentru dreptul la un mediu sănătos, pentru dreptul la viaţă şi sănătate, pentru dreptul la o corectă informare a cetăţenilor.

Toate protestele sunt coordonate unitar la nivel naţional şi organizate de echipe locale de voluntari, cu implicarea a peste 80 de ONG-uri (70 de ONG-uri din Coaliţia pentru Mediu, Asociaţia România Fără Ei, Asociaţia România Vie şi alte ONG-uri locale).

Invităm Mass Media şi parlamentarii să fie alături de societatea civilă şi cetăţeni în lupta unită pentru adevăr, pentru apărarea dreptului fundamental la un mediu sănătos şi pentru democraţie.

Cetăţeni, veniţi alături de noi pe 4 aprilie în toată ţara!

Ataşat, găsiţi o prezentare mai detaliată a acţiunii şi a subiectului gazelor de şist.

Contact:

George Epurescu, Tel: 07457653983; Diana Iftodi, Tel: 0745591421

E-mail: stopfracturare@gmail.com , gepurescu@yahoo.com

Web: http://stopfracturare.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava