MOPAN Suceava

Poliţiştii suceveni au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale în cadrul unei acţiuni de control care a avut loc astăzi dimineaţă pe mai multe drumuri naţionale din judeţ şi în municipiul Suceava. Potrivit unui comunicat de presă, poliţiştii rutieri au organizat în această dimineaţă o acţiune de verificare a legalităţii transportului rutier de persoane, efectuate prin curse regulate şi ocazionale.
La nivelul judeţului Suceava au acţionat 22 de echipaje de poliţie cu peste 40 de poliţişti rutieri.
Poliţiştii au acţionat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ cu 6 echipaje, atât pe traseele de transport din muninicipiul Suceava cât şi la ieşirile din oraş către DN 17, DN 2 şi DN29. De asemenea, alte 16 echipaje de poliţie au acţionat pe raza judeţului, atât în interiorul localităţilor cât şi pe drumurile naţionale şi europene.


În urma controalelor au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 lei. Sancţiunile au fost aplicate atât la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cât şi la legile special privind transportul public de mărfuri şi persoane.
Astfel, în urma verificărilor a fost identificat un şofer, angajat al unei societăţi de transport persoane pe ruta Soloneţu Nou – Suceava care transporta 27 de pasageri, într-un vehicul autorizat pentru 16 locuri. În acest caz a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 4.000 de lei, la H.G. 69/2012.


De asemenea, pe strada Buciumeni din Fălticeni a fost identificat un şofer de 55 de ani, din oraşul Gura Humorului, care transporta 15 persoane în plus faţă de numărul de locuri pentru care vehiculul era autorizat. Şoferul a fost sancţionat contravenţional în baza H.G. 69/2012 cu amendă de 4000 lei.
“Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi în pericol viaţa”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava