70 de voluntari de toate vârstele au strâns 4,2 tone de deșeuri în cadrul acțiunii de igienizare „Împreună curățăm lacul Izvorul Muntelui”, organizate în parteneriat de Asociația MaiMultVerde, Asociația Bicazul Nostru și Asociația ECO Piatra Teiului sâmbătă, 18 septembrie.  Ecologizarea s-a desfășurat în punctele critice ale malurilor din jurul lacului Izvorul Muntelui – Potoci, Ruginești, Baicu, Secu. Lacul Izvorul Muntelui, zonă declarată rezervație naturală acvatică, este cunoscut ca o zonă turistică foarte atractivă, dar și ca loc unde se acumulează adesea cantități uriașe de deșeuri.

4,2 tone reprezintă, de altfel, cantitatea estimată de deșeuri care sunt transportate zilnic pe Dunăre spre Marea Neagră.

Acțiunea de ecologizare este o componentă a proiectului „Bicazul cu apele curate”, inclus în programul național „Cu Apele Curate”, susținut de Lidl România, ce urmărește reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi.

Ulterior, în cadrul acestui proiect vom implementa o serie de modele de bună practică pentru prevenirea poluării cu plastic a apelor a Lacului Izvorul Muntelui – de la campanii de informare și evenimente comunitare, până la testarea și folosirea unor soluții tehnologice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava