MOPAN Suceava

În perioada 26 – 28 iulie pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Moldovenesc se va desfășura cea de-a XXX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, manifestare organizată de Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”. Festivalul nu reprezintă doar un eveniment cultural multietnic ce nu are echivalent în Europa, ci și o istorie de inițiere a legăturilor bazate pe parteneriat între țările care au semnat protocolul de colaborare (Polonia, România, Ungaria și Ucraina). „Întâlniri Bucovinene” de treizece de ani popularizează și apără cultura populară bucovineană, accentuează toleranța și dialogul cultural, ca modalitate de funcționare în relațiile contemporane complexe.

Inițiatorul și principalul organizator al festivalului, timp de 29 de ani, a fost Casa de Cultură din Piła – Polonia, respectiv dl. Zbigniew Kowalski, care este și directorul festivalului. Având o desfășurare itinerantă (Polonia – Jastrowie și Piła / 19- 23 iunie; Lubań/ 22-23 august, Dzierźoniów / 24 – 25 august); Ucraina – Cernăuți / 20 – 22 septembrie; România – Câmpulung Moldovenesc / 26 – 28 iulie; Ungaria – Bonyhád / 2 – 4 august), festivalul demonstrează ce loc important ocupă cultura în procesul înțelegerii și cunoașterii, respectului reciproc, toleranței în conviețuire și bunei vecinătăți între diferitele grupuri etnice.

70 de grupuri folclorice de amatori în concursul județean „Comori de suflet românesc”

În cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” se desfășoară și faza finală a Festivalului – concurs județean de folclor „Comori de suflet românesc”, ediția a XVII-a, manifestare la care vor concura 70 de grupuri folclorice de amatori, cele care s-au situat pe locul I la fazele zonale, care s-au desfășurat în martie – aprilie 2019. La evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc, cu prilejul căruia va fi organizat și un Târg al meșterilor populari (35 meșteri din județul Suceava, din Iași, Botoșani, Bârlad, Vâlcea, Dorohoi, Corund, Republica Moldova), se așteaptă un număr record de participanți: 500 artiști din străinătate, peste 1.500 artiști amatori din județ, alături de care vor evolua în spectacol: Ansamblul Artistic „CIPRIAN PORUMBESCU” din Suceava, Ansamblul „ROMANAȚI” din Caracal și în recital ION PALADE din Chișinău.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava