Concert pascal
MOPAN Suceava

Ca urmare a unei informări din partea Ocolului Silvic Pașcani, personal delegat din cadrul Gărzii Forestiere Suceava/Biroul G.F.J. Iași în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și cu delegați din cadrul Ocolului Silvic Pașcani, joi, 23 februarie au efectuat verificări pe raza unității administrativ-teritoriale Vânători, jud. Iași, în fondul forestier național proprietate privată, pentru care în prezent nu sunt asigurate serviciile silvice printr-o structură silvică autorizată, a anunțat șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel. Suprafața de pădure supusă controlului a făcut parte din U.P. III, u.a. 97 (O.S. Pașcani) și se învecinează în prezent cu o suprafață de fond forestier aflată în paza  Ocolului Silvic Pașcani.

În vederea demarării procedurilor de preluare în pază în conformitate cu prevederile din Codul silvic, instituția noastră a solicitat încă din anul 2018 informații referitoare la proprietarii de fond forestier de pe raza de competență a unității administrativ-teritorială, dar nici până la această dată nu s-au transmis informațiile în forma solicitată.

Cu ocazia controlului ce s-a desfășurat astăzi 23.02.2022, au fost inventariate și marcate cu dispozitivul special de marcat cu amprentă triunghiulară un număr de 539 cioate, provenite de la arborii (carpen, fag, jugastru, etc.) tăiați fără drept de pe suprafața de fond forestier în cauză, cioate care au diametre cuprinse între 6 cm și 64 cm, cu un volum estimat de peste 270 mc.

Prejudiciul pentru arborii tăiați fără drept din fondul forestier național – proprietate privată de pe raza localității Vânători, jud. Iași– U.P. III, u.a. 97, se va stabili în momentul finalizării controlului, urmând ca instituția noastră să sesizeze organele de cercetare penală în vederea identificării și tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

\

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava