Concert pascal
MOPAN Suceava

În 2015, CARNEXPO, cel mai mare târg dedicat industriei cărnii şi zootehniei din Sud-Estul Europei a fuzionat cu INDAGRA FOOD, târgul internaţional pentru industria alimentară, transformându-se în cea mai importantă platformă de promovare pentru producătorii români şi investitorii străini interesaţi de piata agro-alimentară românescă.

Miercuri 28 octombrie 2015 are loc deschiderea oficială INDAGRA FOOD & CARNEXPO în cadrul centrului expoziţional Romexpo. Pentru perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2015, organizatorii estimează un număr de peste 60 de mii de vizitatori specializaţi din peste 27 de ţări. La standurile celor peste 170 de companii româneşti şi străine, vizitatorii vor avea ocazia să cunoască ultimele tendinţe şi apariţii în ceea ce priveşte evoluţia tehnologiilor din industria agro-alimentară la nivel global. Aceasta expozitie reprezintă un bun prilej să arătăm tuturor că România este un partener de încredere la nivel european, iar produsele procesate româneşti sunt competititve pe piaţa agro-alimentară internaţională.

“Anul 2015 a redat speranţa unor vremuri mai bune în rândul producătorilor români, odată cu reducerea TVA-ului la alimente pe întreg lanţul de producţie. Încă de acum doi ani, această măsură era mult aşteptată în industria cărnii, unul dintre obiectivele CARNEXPO 2013 şi cea mai mare provocare a momentului fiind reducerea TVA la carne şi preparate din carne. Ne bucurăm că mesajul nostru a depăşit barierele anilor trecuţi şi putem vorbi astăzi, despre supravieţuirea industriei cărnii din România şi de o nouă perspectivă pentru întreaga industrie alimentară” – a declarat Eugen Capra, general manager CARNEXPO.

Producătorii din industria cărnii şi-au dorit un eveniment complet, axat pe promovarea tuturor segmentelor de bază, începând de la zootehnie, abatorizare, procesare, materii prime, echipamente, utilaje şi nu în ultimul rând, retail. Cu alte cuvinte, un produs agro-industrial INTEGRAT. INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2015 reuneşte cererea şi oferta celor mai importanţi producători, importatori şi furnizori din industria alimentară, deschizând vizitatorilor accesul la surse noi de informare privind produsele, echipamentele şi tehnologiile actuale, în scopul dezvoltării agriculturii şi industriei alimentare din România, în acord cu cele mai exigente standarte internaţionale.

Uniunea Europeană continuă să fie principalul partener în comerţul exterior cu produse agro-alimentare al României. Astfel, în primele cinci luni din anul 2015, livrările către statele membre UE au avut o pondere valorică de 61,8%, iar achiziţiile intracomunitare de produse agroalimentare au deţinut o pondere de 79,9%.

Potrivit datelor MADR, exporturile României de produse agroalimentare au înregistrat în primele cinci luni ale acestui an un plus de 16 procente, faţă de aceeaşi perioadă din 2014, până la un nivel de 2,05 miliarde de euro, în timp ce importurile au depăţit cu 12,8% valoarea înregistrată în perioada similară a anului trecut, totalizând 2,198 miliarde de euro. În aceste condiţii, deficitul balaaţei comerciale cu produse agroalimentare a fost de 148,1 milioane de euro, în scădere cu 34,4 milioane euro (-18,8%) faţă de nivelul înregistrat în perioada similară din anul 2014, când soldul negativ s-a ridicat la valoarea de 182,5 milioane de euro. Venituri mai mari au fost obţinute din exporturile de seminţe de rapiţă, boabe de soia, carne de ovine sau caprine, carne de pasăre, ciocolată şi brânzeturi.

Din 28 octombrie, se deschid porţile celor mai importante 4 evenimente ale toamnei, cu tematici complementare:

INDAGRA FOOD & CARNEXPO – cel mai mare târg dedicat industriei alimentare din Sud-Estul Europei. Acesta va avea savoarea unui Cooking show de excepţie, oferit de bucătari şefi din trei ţări, care vor găti „à la française“, „al italiano“ şi „al espanol“ .

Cel mai mare şi important eveniment agricol din România, INDAGRA – Târg internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei. Evenimentul reprezintă cea mai complexă manifestare de acest gen, având ca scop promovarea agriculturii din ţara noastră, potenţialului zootehnic autohton, viticulturii şi produselor tradiţionale bio.

ALL PACK – Expoziţie internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice. Cele mai importante firme din domeniu vor prezenta, cu ocazia participării, soluţiile cele mai noi şi mai inovatoare din această industrie.

EXPO DRINK & WINE – Târg de vinuri, băuturi alcoolice şi nonalcoolice. Până în acest moment se înregistrează o creştere de 10% a numărului de firme expozante, faţă de anul 2014, şi o creştere de 20% a suprafeţei de expunere, faţă de ediţia precedentă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava