• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Nu mai puțin de 60 de salvamontiști din întreaga țară îl vor căuta pe Liviu Sorin Pandelea, de 40 de ani, alpinistul din Vatra Dornei care este în continuare dispărut în urma avalanșei care a avut loc în masivul Călimani, pe 1 Decembrie. Prefectura Suceava a anunțat că a doua acțiune de căutare a celei de-a treia victime a avalanșei  din Munții Călimani se va desfășura vineri, 8 decembrie, dacă vremea o va permite. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Salvamont,    la întâlnirea desfășurată marți 5 decembrie, la Primăria Vatra Dornei, la solicitarea prefectului  județului Suceava, Mirela Adomnicăi.
La întâlnire au mai  participat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș,  șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență –ISU- Suceava, general de brigadă Ion Burlui, șeful Inspectoratului de Jandarmi Suceava, lt. col. Mihai Lungu, șeful Serviciului Salvamont din CJ, Raia Voicu, directorul Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc, directorul Direcției  Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, și comandantul Batalionului 17 Vânători de Munte Vatra Dornei, lt. col. Iuliu-Ilie Cristian Arsene.


Potrivit Salvamont Vatra Dornei, conform procedurii, cea de-a  doua acțiune de căutare va fi coordonată de Raia Voicu și se va desfășura doar în  condiții meteo favorabile, și numai după verificarea stratului de zăpadă din zonă, întrucât sunt 50-60% șanse  de producere a unei alte avalanșe. „Va fi o acțiune  de nivel național, cu participarea a 60 de salvamontiști din toată țara, organizați pe serii de căutare,  și a jandarmilor de la IJS. ISU va acorda suport pe tot parcursul acțiunii și va avea un reprezentant în zonă  cu care se va ține legătura permanent pentru stabilirea detaliilor de căutare.  Printre altele,  se vor folosi câini specializați pentru avalanșă, autoșenilate din dotarea ISU, kituri adecvate”, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava.
Tot în cadrul întâlnirii de marți s-a prezentat și o informare cu privire la modul de desfășurare a căutării, din 1 decembrie, și a cauzelor producerii accidentului. Reprezentanții Salvamont au precizat că   Munții Călimani formează o zonă greu accesibilă și nu este un traseu  recomandat turiștilor, din motive de siguranță. Cele trei persoane care au urcat pe munte activau ca voluntari de 10 ani și erau bine  pregătiți, dar au mers pe un traseu mai scurt, altul decât cel stabilit.

După avalanșa de pe 1 Decembrie, din Masivul Călimani, unul dintre cei trei alpiniști care au plecat să urce vârful Pietrosul Călimanilor, Lucian Drăgan, în vârstă de 36 de ani, a fost salvat de echipele de intervenție. Din nefericire, o tânără din grup, Nathy Josse, a făst găsită moartă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava