MOPAN Suceava
  • Investiția Citi Foundation în România se ridică la suma de un milion de dolari din anul 2000 până în prezent
  • Parteneriatul dintre Citi și Junior Achievement face parte din programul global Pathways to Progress, oferind tinerilor instrumentele de dezvoltare profesională și oportunitățile de care au nevoie pentru a fi competitivi în economia secolului 21

Peste 6000 de elevi de liceu din România vor beneficia gratuit în acest an școlar de sprijin în dezvoltarea competențelor antreprenoriale prin învățare interactivă, complementară curriculei teoretice obișnuite.

Elevii vor avea oportunitatea de a înţelege cum funcţionează o companie, cum se identifică un produs sau un serviciu cu potențial pe piață, cum se construiește un plan de afaceri, făcând astfel primii pași spre lansarea unei companii reale.

Peste 150 de cadre didactice din 130 de unități de învățământ, cu sprijinul angajaților Citi România, vor asigura implementarea programului la clasă, oferind un mix adecvat de cunoștințe teoretice și sfaturi practice.

Participanții în program beneficiază gratuit de materiale dedicate, precum ghidul profesorului și al consultantului voluntar, de manualul elevului “Fii antreprenor!” precum și de alte materiale auxiliare.

”La nivel global, aproximativ 75 de milioane de tineri sunt în căutarea unei cariere potrivite. Pentru a-și spori șansele în competiția pentru oportunități economice și pentru a avea succes în economia secolului 21, acești tineri au nevoie de un mix de educație, angajabilitate, spirit antreprenorial și abilități de leadership. Prin parteneriatul de peste 15 ani cu Junior Achievement, ne păstrăm angajamentul de a pregăti noua generație din România pentru succes pe o piață din ce in ce mai competitivă”, a spus Tibor Pandi, Director General Citi România.

“Elevii noștri se familiarizează cu antreprenoriatul și încep să înțeleagă bazele afacerii, avantajele competitive și importanța eticii în business. Interesul maxim a apărut în momentul în care și-au organizat propriile firme, le-au promovat, au realizat cataloage de produse sau alte materiale publicitare, au negociat și au încheiat tranzacții între ei”, a explicat Lăcrămioara Grosu, profesor la Liceul Tehnologic “Ion Creangă” din Curtici. Programul face parte din angajamentul pe termen lung al Citi de a îmbunătăți accesul tinerilor din România la educație financiară și antreprenorială. În perioada 2012-2015, cu sprijinul financiar al Citi Foundation, 15.000 de elevi din peste 70 de orașe din România au deprins bazele antreprenoriatului și au dezvoltat împreună peste 2600 de planuri de afaceri. Peste 70 consultanți voluntari Citi România au dedicat în total peste 240 de ore de voluntariat la clasă sau în mediul online, oferind feedback si recomandări de îmbunătățire pentru ideile tinerilor. Parteneriatul dintre Citi și Junior Achievement datează din anul 2000, iar investiția Citi în programele Junior Achievement în Romania depășește un milion de dolari.

###

Despre Citi România

Citi este prezentă în România încă din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare de înaltă calitate companiilor locale şi multinationale, intreprinderilor mici şi mijlocii, sectorului public si organizaţiilor non-profit. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citibank.ro

Despre Citi

Citi, una dintre cele mai importante companii globale de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din lume. Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, garanţii bancare şi managementul averilor.

Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citigroup.com

| Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi

| Blog: http://new.citi.com

| Facebook: www.facebook.com/citi

| LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

 

Despre Citi Foundation

Misiunea Citi Foundation este de a sprijini progresul economic și de a îmbunătăți nivelul de trai în comunitățile din întreaga lume. Depunem eforturi susținute pentru a spori incluziunea financiară, pentru a facilita accesul tinerilor la oportunități profesionale și pentru a dezvolta zonele urbane. Printr-o abordare denumită ”mai mult decât filantropie”, valorificăm experiența Citi și a angajaților noștri pentru a ne îndeplini misiunea, promovând leadershipul și inovația. Informaţii suplimentare sunt disponibile la www.citifoundation.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava