Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Crearea unui spațiu de agrement și loisir în stațiunea balneo – climaterică Vatra Dornei”.

Cofinanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020 și inițiat de Primăria municipiului Vatra Dornei, proiectul are o valoare totală de aproximativ 672.000 de euro, din care 80% reprezintă valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAPFE.

„Salut inițiativa municipalității din Vatra Dornei și sper ca prin această investiție cu bani europeni să redăm stațiunii Vatra Dornei renumele de altădată”, a declarat Rovana Plumb.

Prin intermediul acestui proiect, se estimează creșterea numărului de vizitatori cu 20%. Turiștii dar și localnicii din Vatra Dornei vor beneficia de posibilități multiple de agrement și petrecerea timpului liber, în cadrul noilor spații de activități create prin proiect.

Astfel, în cadrul proiectului sunt planificate lucrări pentru realizarea unui teren de tenis/ baschet împrejmuit, cu o suprafață de 700 mp; amenajarea unui teren multisport acoperit pe timp de iarnă, cu suprafața de 1042 mp; construirea a 676 mp de piste biciclete (cu sens unic), realizarea a 1620 mp alei pietonale, precum și amenajarea de spații de joacă pentru copii și pentru practicarea fitnessului. Noul spațiu de agrement și loisir din Vatra Dornei va avea o suprafață de 13.248 mp.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7– Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritate de investiții 7.1 – Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să îşi poată gestiona în mod eficient resursele şi să îşi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare plus o axă de asistenţă tehnică, care au în total o alocare estimată de 8,2 miliarde de euro, din care 6,6 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,6 miliarde de euro – contribuţie naţională.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava