MOPAN Suceava

Credinta si perseverenta. Sunt cele doua ingrediente magice care au ajutat-o pe Adela Pantiru, din Botosani, sa devina castigatoarea celei de-a noua editii a Concursului Reader’s Digest.
Cand Irina Popa, Managerul concursului Reader’s Digest, a anuntat-o ca este fericita castigatoare a Marelui Premiu de 70.000 de euro, suplimentat cu 6.000 de euro, drept Bonus dublat pentru Raspuns la Timp, inima i s-a oprit parca in loc. “Doamna Pantiru, mai sunteti acolo?”, a intrebat, intr-un final, Irina Popa. Familia Pantiru parea sa traverseze un soc total. Din Romania, pana in Marea Britanie, acolo unde se afla Ilie, fiul cel mare, care, de emotie, a trecut pe rosu cu masina. La Botosani, nimanui nu-i venea sa creada. Si nu sunt putini: Estera, Alina, Corina, Samuel, Ligia si, nu in ultimul rand, mezina Irina. In total, sapte copii, cu varste cuprinse intre 17 si 31 de ani, toti ai sotilor Virgil si Adela Pantiru. Asa ca a intervenit si al doilea telefon, in care apele s-au limpezit, iar surprinderea initiala a fost inlocuita de o bucurie fara margini.
Pentru numeroasa familie, nici ca nu se putea sa pice intr-un moment mai bun acest premiu. Sotii Pantiru se pregatesc, anul acesta, de doua nunti. Mai intai, vor fi socrii mari, la nunta baiatului cel mare, Ilie, in aprilie, dupa care o vor conduce la altar pe Alina, care se va marita in iulie. In plus, Ligia invata zi si noapte pentru a da la Medicina, asa ca vor avea inca un copil de sustinut la facultate, doi urmand deja studiile superioare la Iasi.
Echipa Reader’s Digest a invitat-o pe Adela Pantiru la Bucuresti pentru a-i inmana Cecul Onorific. “Sa stiti ca e prima oara in viata mea cand ajung in Capitala“, ne-a marturisit fericita castigatoare, de indata ce a pasit la restaurantul in care a fost sarbatorita decernarea Marelui Premiu Reader’s Digest.
Atmosfera s-a destins repede. Si asta gratie lui Virgil Pantiru, un moldovean plin de farmec si de voie buna, in ciuda infarctului prin care a trecut, fara sa-si dea seama, la mijlocul anului trecut, si pe care medicii doar ce i-l diagnosticasera. “Sa stiti ca eu am avut mare noroc cu femeia aceasta”, ne-a marturisit Virgil, privind cu drag spre sotia sa, alaturi de care va implini, in curand 33 de ani de casnicie. “Si nu ma refer la faptul ca a castigat acum Marele Premiu”, rade el. “Ci pentru ca ea m-a adus pe drumul cel bun, la tinerete, atunci cand toata lumea spunea ca o luasem pe unul prost”.
Femeie simpla, de la tara, Adela a lucrat ca textilista in Botosani si, chiar dupa ce s-a casatorit, a ajuns pe masa medicilor, pentru o operatie complicata, in urma careia a zacut luni de zile in pat si din cauza careia nimeni nu-i mai dadea vreo sansa sa aiba copii. Nu numai ca a reusit sa faca, dar acum are sapte copii mari si aproape pe picioarele lor. Tot cele 5 fete si 2 baieti au fost motivul pentru care Adela a inceput sa comande carti de la Reader’s Digest, inca de acum noua ani. “Prin 2003, am primit un plic de la dumneavoastra si mi s-au parut foarte interesante titlurile. Am cumparat, la inceput, Atlasul Geografic, pe care copiii l-au folosit de nenumarate ori la scoala, la studiu sau referate. Apoi, mi-au cerut si altele, asa ca am cumparat aproape toate cartile de istorie, dar si cele de bucate si de gradinarit. Ultimele pentru mine, pentru ca ador sa gatesc, iar gradina noastra e plina de plante”. In prezent, colectia Reader’s Digest a familiei Pantiru numara nu mai putin de 40 de titluri. Ca multi dintre clientii Reader’s Digest, de-a lungul vremii, Adela a avut multe sperante legate de Marele Premiu. Intr-o noapte, femeia a visat ca de aici ii va veni pensia. Si acest vis a facut-o sa comande in continuare carti, chiar si in momente cand familia era mai stramtorata.
Cu banii castigati, sotii Pantiru au de gand sa termine casa familiei si sa le asigure copiilor, mai ales celor care se casatoresc anul acesta, o mica zestre, si sa-i tina la facultate pe cei care inca se afla la studii. “Acesti bani ne-au venit intr-un moment in care, va spunem sincer, aveam mare nevoie”, ne-a marturisit Adela, aproape cu lacrimi in ochi.

La inceputul lunii ianuarie a avut loc tragerea la sorti a premiilor celui de Al Noulea Concurs Reader’s Digest Romania, in valoare totala de 600.000 lei. De asemenea, s-au oferit mai multe premii extraordinare printre care, Premiul Special in valoare de 12.000 EURO, castigat de domnul Ion Tudorache, Premiul Colectiei de 500 EURO care i-a revenit domnului Grigore Cimpean si Premiul Multumesc de 1.000 RON – castigator a fost domnul Florin Badea. De-a lungul celor noua concursuri desfasurate deja in Romania, Reader’s Digest a oferit peste 3.000.000 RON celor peste 1.600 de castigatori din toata tara.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava