MOPAN Suceava

În această dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6170 de persoane declarate vindecate. Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Suceava, în județul Suceava, în ultimele 24 de ore au fost internate 18 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 33 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 554 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 190 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 77 pacienți sunt în zona tampon și 287 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 190 pacienți diagnosticați Covid-19, 90 prezintă forme medii ale bolii; 25 prezintă forme ușoare, 57 prezintă forme severe și 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, doi dintre aceștia fiind ventilați mecanic.

Astăzi, în județul Suceava se află în carantină 613 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 380 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 17 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 27 au sub zece cazuri în evoluție iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

Tot astăzi, în județul Suceava sunt 1038 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

De asemenea, în  cursul zilei de 16 octombrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 628 persoane. De asemenea, au fost verificate 140 societăți comerciale și au fost aplicate 159 sancțiuni contravenționale, în valoare de 19000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 1,36  la mia de locuitori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava