• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Numărul minerilor care protestează în subteran în mina de uraniu de la Botuşanu a crescut în cursul zilei de astăzi. Potrivit prefectului judeţului Suceava, în cursul zilei de astăzi 95 de mineri angajați ai Companiei Naționale a Uraniului – Sucursala Suceava – Crucea fac greva foamei în subteran. Aceştia lucrează la exploatarea de uraniu Crucea – Botuşanu. Constantin Harasim a adăugat că alţi 30 de mineri protestează paşinic în exterior, fie în zona minei de la Botuşanu, fie la sucursala de la Crucea. Constantin Harasim a precizat că prin atribuţiile pe care le are gestionează această problemă din două perspective, prima dintre acestea fiind de a asigura prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă siguranţa celor care s-au închis în mină pentru a protesta. Harasim a spus că de luni seara, la faţa locului se află o ambluanţă SMURD de tip B pregătită pentru a asigura asistenţa medicală celor care se află în greva foamei, dar şi pentru a-i transporta la spital în care situaţia o va impune. Pe de altă parte, prefectul a spus că a doua cale de acţiune este de a asigura supravegherea şi monitorizarea situaţiei de la protestul minerilor de la exploatarea Botuşana, prin intermediul jandarmilor. Constantin Harasim a adăugat că revendicările protestatarilor nu se referă la condiţiile de muncă, ci în special la acordarea de sporruri salariale şi de asigurarea unui loc de muncă stabil, prin încheierea unui contract colectiv pe o perioadă mai mare de timp.
Harasim a spus că protestarii de la mina Crucea – Botuşanu sunt afiliaţi sindicatului Cartiel Alfa. El a arătat că în situaţia în care protestul este sprijinit din punct de vedere sindical, doleanţele minerilor trebuie centralizate şi rezolvate printr-un dialog dintre sindicat şi patronat.
Constantom Harasim a declarat că de la izbucnirea protestului, Prefectura a informat permanent Ministerul Economiei şi Ministerul Afacerilor Interne cu privire la situaţia de la exploatarea de uraniu Crucea – Botuşanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava